iwona2010, Tatus dobrze sie czuje;-) Ostatnio bacznie sie przygladalam Tatulkowi,bo wydawalo mi sie jakby byl opuchniety na twarzy.Dziwilo mnie to,poniewaz jak Tatus wczesniej puchl to i stopy byly opuchniete,a teraz stopy bez zmian ,tylko twarz obustronnie.Ale intuicja zadzialala i Tatulo wszedl na wage.Okazalo sie ze znow przytyl i stad twarz nabrala ,,polikow" Tatulo caly czas duzo,wlasciwie bardzo duzo je.Nadal pracuje od rana do wieczorku.Jak za dawnych,zdrowych latek;-) Pozdrowienia
_________________ Kocham Cię Tatulo !!! Ty Tylko Go poprowadz,Tobie powierza swa droge..Panie moj.
kubanetka, tatus cale zycie duzo jadl;-) przyjmuje ale
Pabi Deksamatazon
[ Dodano: 2011-03-25, 22:14 ] Anelia, Oby do lata Ucaluskuje Tatke od Was ! A Ty kochana ucaluskuj swojego Tatke od mojego Dobrze ze Cie mam! dziekuje!
Anelia, kubanetka, czkaweczko dzis juz 29 marzec..hmmm od diagnozy 6 miesiecy i 2 dni.Jutro ruszamy do lekarza.stos pytan przygotowany.Tatus zartuje,smieje sie nadal je za trzech i pracuje.tatus jakby troszke opuchniety na twarzy,chyba od tej zyly glownej i kaszlu....Strasznie boje sie jutra
_________________ Kocham Cię Tatulo !!! Ty Tylko Go poprowadz,Tobie powierza swa droge..Panie moj.
Gonia, trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę. Wykorzystajcie ją do maksimum. Koniecznie spytaj lekarza o tę opuchliznę, kaszel i inne niejasności.
Ja sobie przed każdą wizytą wypisywałam wszystko na kartce, dzięki temu nic mi nie umknęło.
Z tego co mi wiadomo to problemy z żyłą główną to nie żarty i warto wcześniej zareagować.
Spokojnej nocy a jutro napisz jak Wam poszło.
Pozdrawiam.
_________________ "Ludzkość! Jaka ona szlachetna! Jakże chętna do poświęcenia...kogoś innego."
S. King
Gonia, kochanie miło czyta się takie posty Oby tacie dalej dopisuwał humorek i apetyt! A więc jutro głowa do góry i z pozytywnym myśleniem biegnijcie do lekarza! Powiedz tacie,że myślami jesteśmy przy Was no i trzymamy kciukasy
_________________ Anelia
Jeśli wiara czyni cuda,trzeba wierzyć,że się uda !
Opuchnięcie twarzy najprawdopodobniej jest spowodowane zespołem zyły głównej górnej.
W przypadku opuchlizny lekarz najprawdopodobniej zaordynuje diuretyki( leki odwadniające)- pomagają lecz na krótko.
Pabi dexamethazon czy dexamethazon to ta sama substancja czynna. Stosowanie tej substancji zmniejsza ryzyko obrzęku mózgu który może sie pojawić przy ZŻGG
Anelia, ela1, czkaweczko,iwonko
zaczne od poczatku ...lekarz byl w zastepstwie za prowadzacego.od 6 30 do 15 30 bylismy w CO w Warszawie.Dostalismy skierowanie na RTG i krew -zrobilismy i padnieci pojechalismy do domu.Pytalam o USG jamy brzusznej to uslyszalam ze jesli nie ma boli czy jakis zmian w czuciu i zachowania pacjenta to nie ma potrzeby,bo przerzutow nie ma..Czasami czlowiek zaluje ze nie skonczyl medycyny....
Anelia, iwona2010, Erevain21, czkaweczko
Dziekuje ze Jestescie! reszte napisalam co do wczorajszego dnia w moim trzymamy kciuki.
Przenoszę więc te (powyższe) informacje do właściwego im działu - merytorycznego. - dop. absenteeism
[ Dodano: 2011-03-31, 10:17 ] Erevain21, i jeszcze cos.lekarz wczoraj powiedzial ze wlasnie dziwnie twarz tatusia wyglada,ze tak rowno jest jakby spuchnieta..albo po sterydzie tym dexamatazonie tak na twarzy przytyl.powiedzial ze jezeli byloby to od zyly to i szyja z zyla bylaby spuchnieta.nie wiem co myslec .Tatus wazy 73 kg,wiec moze i twarz tak pogrubiala.na nastepnej konsultacji lekarz prowadzacy zadecyfdowac ma co z ta zyla.powiedzial ze skoro nie puchnie zyla to nie ma zagrozenia...
dzisiaj bylam po opis rtg z tej srody noi okazuje sie niestety progresja.w styczniu guz sie zmniejszyl w prawym plucu a lewe czyste.a na srode 30 marca guz sie zwiekszyl ale lewe pluco nadal calkowicie czyste...beda naswietlania za 2 tygodnie.mam nadzieje ze cos pomoga.dzis tata jakos slabiej sie czuje,ale ja jakos tez.taka dzis pogoda pada deszcz i nie jest fajnie.
Gonia, dobrze że lewe płuco tatuś ma czyste, a jak z morfologią, czy poprawiła się ?
Ostatnie TK było robione chyba w styczniu, ale przed naświetlaniami napewno zrobią.
Wiesz, skoro zaproponowali naświetlania, to po nich zmiany powinne się cofnąć lub przystopować i to jest dobra wiadomość
Uściski dla Was
_________________ "Odnajdź w sobie zalążek radości, a wtedy radość pokona ból"- R. Campell
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum