Gdyby były jakieś przerzuty, wznowy to wynik będzie podwyższony, powyżej normy - taką odpowiedź usłyszałam od swojego lekarza , bo też robię markery nowotworowe S 100
marcelina007, To znaczy, że jeśli za jakiś czas zrobisz sobie znów te markery i one wyjdą podwyższone, to będzie oznaczało że gdzieś tam pojawił sie przerzut. Wtedy będziesz mogła wdrożyć dokładniejsze badania, żeby wykryć gdzie ten przerzut jest.
(To tak hipotetycznie)
Natomiast nie rozumiem takiego postępowania,że robisz sobie te markery, one wychodzą dobrze, sporo poniżej granicy normy, a Ty i tak się zamartwiasz i stresujesz. W takim razie jaki sens ? Przecież długotrwały stres osłabia Twój organizm i masz wtedy gorsze warunki do walki z przeciwnikiem. Nie wiem, czy nie ma z tego więcej szkody niż pożytku.
Tak sobie gdybam.
chciałam tylko zapytać czy ktoś to tu robi i o co chodzi z tymi normami. Ale już wszystko wiem od kasia151822 bo ona też robi i konsultowała to już z lekarzem. 3miesięczne oczekiwania na badania to dla mnie zbyt długo. Jestem bardzo słaba psychicznie więc dla uspokojenia wole coś międzyczasie zrobić. Bo to mi na jakiś czas nastrój poprawia i chęci do życia.
Witam, miałam dziś wizytę kontrolną w CO ostatnie badania miałam robione w listopadzie (usg brzucha i węzłów) a na dzisiejszej wizycie lekarz dał mi tylko skierowanie na usg węzłów i to na maj. Ja już nie wiem czy panikuje ale wydaje mi się ,że to za mało??
Chciałam jeszcze zapytać czy ktoś wie gdzie moge oddać moje bloczki do ponownego zbadania w Krakowie bo pytałam lekarza ale on nie wie bo u nich czerniaka nie badają.
chciałam tylko zapytać czy ktoś to tu robi i o co chodzi z tymi normami. Ale już wszystko wiem od kasia151822 bo ona też robi i konsultowała to już z lekarzem. 3miesięczne oczekiwania na badania to dla mnie zbyt długo. Jestem bardzo słaba psychicznie więc dla uspokojenia wole coś międzyczasie zrobić. Bo to mi na jakiś czas nastrój poprawia i chęci do życia.
Nie jestem specjalistą ale wydaję mi się,że w tym opisie poddaję się w wątpliwość czy na pewno to czerniak.
Berderline spitzoid tumor-to guz z pogranicza nowotworów.
Może zajrzyj do działu mięsaki,do historii doris, tematem jest-dziwny czerniak mojej mamy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum