hej wszystkim, mam pytanie czy spodkaliście się tu gdzieś z kimś u kogo zdiagnozowali cos między czerniakiem a zmianą spitz? chodzi mi o to jakie są rokowania?
wysłałam moje 2 wyniki i bloczki do warszawy na konsultację i taką odpowiedz uzyskałam dziś telefonicznie, wiem tylko ,że nie było owrzodzenia ,że to zmiana nietypowa ale pani doktor znalazła 3 mitozy a nie jak to w poprzednim wyniku było ,że 1. Nie wiem co o tym myśleć. Chyba przejadę się do warszawy do prof Rutkowskiego.
Witam,
napisz do Prof. @
rutkowskip@coi.waw.pl
dołącz wszystkie wyniki, podaj swój nr telefonu.
Napisałam w sprawie siostry + wyniki, w piątek o godz. 7.00 rano, a o 9.00 już miałam tel. od Profesora z zaproszeniem na wizytę na poniedziałek godz. 8.00 (przyjmuje tylko w poniedziałki w Centrum Onkologii na Ursynowie).
Serdecznie pozdrawiam
_________________ Teresa
Mąż odszedł 19.09.2011 DRP
Dziękuję ci za odpowiedz właśnie tak zrobiłam i dostałam nr tel gdzie mam się zarejestrować tylko czekam do poniedziałku. Chciałam tylko adres znać żeby sobie jakiś transport załatwić bo jestem z małopolski.
No właśnie nie mogę się dodzwonić miałam jakiś inny numer niż ty mi podałaś , prof Rutkowski kazał mi pod niego dzwonić. Spróbuje jeszcze puzniej albo zadzwonie pod ten od ciebie. Muszę i tak czekać aż ta Pani patamorfolog z Warszawy wróci z urlopu bo ona miała się skontaktować z prof odnośnie moich wyników.
[ Dodano: 2015-05-05, 14:50 ]
nie mogę się już tej wizyty doczekać bo już sama nie wiem jak dalej rokuje. W Warszawie widzą 3 mitozy a w Krakowie 1 bo twierdzą ,że te dwie to według nich mitosoid bodies czyli coś co mitozy udaje.
A to mnie albo przyciąga albo oddala od czerniaka
oczywiście, że najlepiej jest rozwiać wszelkie wątpliwości i dalej sprawdzaj i konsultuj swój wynik. Nie uzależniaj jednak swojego rokowania od decyzji, którą patomorfolodzy ostatecznie podejmą. Czerniak jest bardzo nieprzewidywalny i w każdej sytuacji może zaskoczyć - także pozytywnie. Badaj więc bloczki i konsultuj wyniki, ale cały czas myśl pozytywnie. Obojętnie jaki będzie wynik, myśl, że chorobę i tak już pokonałaś Trzymam mocno kciuki
już chyba więcej badać nie moge bo moje bloczki były już u najlepszych 3 razy badane i 3 różne wyniki..... zastanawia mnie fakt ilu z was ma błędy w rozpoznaniu
Moje bloczki rowniez byly badane 3 razy i za kazdym razem wynik roznil sie.Indeks byl za kazdym razem inny raz byl zerowy raz ponizej 1,a za trzecim razem rowny 1.
po wielu wielu próbach dodzwonienia się w końcu się dodzwoniłam ale okazało się ,że muszę mieć skierowanie więc zwątpiłam bo jestem już zmęczona załatwianiem tego wszystkiego. Stwierdziłam ,że oddam jeszcze moje bloczki tu w Krakowie do badań molekularnych (melanoma FISH) a ,że w czwartek mam kontrole w CO to może uda mi się załatwić skierowanie bo to dość drogie badanie (600 PLN) jak nie to trudno zrobię na własny koszt.
Na spokojnie jak będe miała wszystkie wyniki to wtedy udam się do Warszawy.
witam, jestem po usg węzłów i jest ok ale od jakiegoś miesiąca pobolewa mnie coś w kości udowej, lekceważyłam to ale boli mnie coraz więcej i już nie wiem czy to z nerwów czy ........... to byłby jakiś cud jakby okazało się ,że to nie to o czym myślę.
jutro jadę do CO
powiedzcie mi czy może boleć z jakiegoś innego powodu? (kłujący kilku sekundowy ból)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum