Witam wszystkich po długiej nieobecności. Cieszę się ze wszystkimi na wieści o ipilimumab. U nas było kilka załamań zdrowotnych, myślałam, że to już :( Jednak mąż jest silny i cały czas walczy. Jednak nie wiem czy w obecnym stanie dostanie ten lek :( A wiem, że to nasza ostatnia deska ratunku. Na PLX 4032 nie kwalifikujemy się :(
Czerniak złośliwy, Clark III, naciek 9 mm
Melanoma epithelioides partim fusocellulare typus nodularis cutis, exulcerans, T4bN1aM0
» Mój wątek na tym Forum «
lek Yervoy (ipilimumab) nie jest jeszcze dostepny w sposób łatwy w ośrodkach onkologicznych, gdyż nie jest jeszcze zarejestrowany w Pl jako lek a jedynie w USA ale producent Bristol-Myers Squibb w ramach programu Expanded Access Progam (EAP) uruchomił w Polsce do czasu rejestracji krajowej możliwość nieodpłatnego dostarczenia leku na ratunek życia
Biofanka dała mi znać (dzięki raz jeszcze), od razu jechałam do lekarza w tej sprawie. Czekaliśmy na kryteria kwalifikujące do programu i niestety mąż ich nie spełnia. A stan męża od wtorku bardzo się pogorszył. Jesteśmy teraz w szpitalu, lekarze i pielęgniarki bardzo nam tu pomagają. Cudowni ludzie. Oby nie cierpiał...
Mirro , trzymajcie się mocno. Myślę o Was bardzo ciepło... Cóż mogę napisać :( Trzymajcie się, jeśli chcesz napisać , masz mój mail na dole, jeśli porozmawiać podaj numer- zadzwonię
Ściskam mocccno
Sławek
_________________ To co nas nie zabije- czyni nas silniejszymi.
mirra,
Bardzo,bardzo mi przykro ,miałam nadzieję,że się uda ( Swoją drogą myślałam ,że nie będzie już żadnych kryteriów do spełnienia ,że poprostu chodzi o ratowania życia ludzkiego. Z drugiej strony rozumiem ,że chodzi o ostatnią faze badań przetestowanie na otwartym rynku na największej liczbie pacjentów:-()
Nie mam słów ,które mogły by Cię pocieszyć to taka okropna niesprawiedliwość .......
Może słowami poety własnymi nie potrafię
Wierz mi ,są dusze dla siebie stworzone
Niech je w przeciwną los potrąci stronę
One wbrew losom ,w tym lub w tamtym świecie,
Znajdą ,przyciągną i złączą się przecie"
Czerniak złośliwy, Clark III, naciek 9 mm
Melanoma epithelioides partim fusocellulare typus nodularis cutis, exulcerans, T4bN1aM0
» Mój wątek na tym Forum «
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum