A może Ula cierpi na depresję?
Może powinna porozmwiac z psychoonkologiem?
Dostać antydepresanty?
Chęć życia jest naturalnym instynktem człowieka ...
ale cierpienie i samotnośc odbiera siły do walki.
tyle ludzi nie ma szansy na leczenie.
tyle ludzi cierp slyszac, ze to juz koniec, ze medycyna juz nic nie pomoze.
skoro sa szanse trzeba probowac.
teraz zycie moze wydawac sie nie do zniesienia ...ale nie wiadomo co na nas czeka za zakretem.
Wczoraj rano rozmawiałam telefonicznie z Ulą Pani onkolog zleciła chemię z butelki na oddziale dziennym 17 cykli co tydzień , Ula wyraziła zgodę leżała na fotelu 1,5 godziny po przyjeździe do domu zrobiła się czerwona na twarzy jak burak , przeżuty są już na całej szyi , tyle się dowiedziałam , chemia ma kolor jasny nie wiem jak się nazywa , Ula powiedziała , że nie może odmówić leczenia bo musiała by dać to na piśmie a potem słyszałam tylko płacz i nic więcej , nie mogłam z siebie wydusić ani słowa , po prostu nie mogłam tylko ten rozpaczliwy strach przed cierpieniem i ciągły płacz i prośba chce się z tobą zobaczyć i porozmawiać , głucha cisza w telefonie i sygnał rozłączenia
ten rozpaczliwy strach przed cierpieniem i ciągły płacz i prośba chce się z tobą zobaczyć i porozmawiać , głucha cisza w telefonie i sygnał rozłączenia
Ula, zmęczona bólem, raczyskiem, bardzo samotna i bezradna.
dzisiaj była następna chemia Ula jest bardzo zmęczona , 6 września będę się z nią widziała zaklepałam sobie urlop , bo 7 września mam wizytę u radioterapeuty , 30 sierpnia ma chemię a potem 6 września , a że mam w Częstochowie przyjaciół więc kimnę u nich , muszę się z Ulą zobaczyć
jutro będę widziała się z Ulą , będę rozmawiała z naszą onkoloszką bo ma mi wypełnić papiery , wszystko będę wiedzieć ale odezwę się dopiero w środę pod wieczór
pozdrawiam.
_________________ Bije zegar godziny , my wtedy mówimy: '' Jak ten czas szybko mija '' - a to my mijamy .
Stanisław Jachowicz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum