Kochani zwracam się do Was z pytaniem.
Od kilku dni,a dzisiaj wyjątkowo silną agresją się Dziadziuś wykazuje,krzyczy,ściąga kołdrę,koszulkę,pieluchę,szarpie kable...Domyślam się,że jest to spowodowane niedotlenieniem,coraz ciężej mu oddychać,praktycznie walczy o każdy oddech...Poinformowałam już pielęgniarkę,ma być,ale dopiero wieczorem.Czy jest jakiś sposób abym mogła mu sama pomóc?
Aha i niestety zmiana na plastry 25 była błędną decyzją,od wczoraj jest na 75 i hydroxizinie.Ale to wszystko na nic...Ja wiem,że to już niedługo,ale chciałabym w tych ostatnich chwilach Mu ulżyć...
Witam Kochani..
U nas zmiany :( Przy plastrach 75 pokazały się bóle.Doktorka wprowadziła zmianę,plaster 50 i pół tabletki morfiny.No i wczoraj taka kombinacja została Dziadziusiowi podana.Z jednej strony jest ok,bo śpi bardzo spokojnie,bez agresji,bez bólu,bez napadów duszności,a z drugiej...Od podania tabletki,a było to 24 h temu,nie ma żadnego kontaktu,nie reaguje na nic,na "śpiocha" przebieram Go,zmieniam pieluchę,ale też nic nie pije,nie je,nie mam jak podać leków...Z jednej strony się cieszę,że spokojnie śpi,z drugiej mam wyrzuty sumienie,że tak całkiem Go wyłączyłam z funkcjonowania...Jeju ale mi źle :(
U nas kiepsko.Z Dziadziusiem dzisiaj nie ma kontaktu w ogóle,jak Go budziłam,to nawet oczek nie otwiera :( Raz taki był świadomy przez chwilunię,to napił się wody i tyle.Nie wziął leków,śpi non stop,nie odpowiada na pytania...
:( Czy to znaczy,że niewiele czasu nam zostało?
.Z Dziadziusiem dzisiaj nie ma kontaktu w ogóle,jak Go budziłam,to nawet oczek nie otwiera
Milena Nowak napisał/a:
Nie wziął leków,śpi non stop,
...niestety to nie wróży dobrze. Przykro mi ale i u Nas tak było w ostatni dzień.
Budziałam tatkę aby podać leki ale się nie wybudzał , dosłownie co 5 minut starałam się tatę obudzić- nie otwierał oczu ... po prostu czułam, że natchodzi ten moment ... chciałabym Ci coś bardziej optymistycznego napisać jednak nie potrafię. Łzy leją się kiedy czytam co się dzieje u Was, ponieważ przypominam sobie Nasz ostatni dzień
Kochana Milena Nowak, trzymam kciuki aby dziadziuś nie cierpiał i abyście mieli jeszcze troszkę czasu!
_________________ Anelia
Jeśli wiara czyni cuda,trzeba wierzyć,że się uda !
Od wczoraj "płynny" oddech się u nas pojawił,nie może Dziadziuś odkrztusić,już nie połyka...Pielęgniarka podała dexaven dożylnie i niestety powiedziała,że stan agonalny...
Boże niech Dziadziuś tylko nie cierpi!!!!!!!!!!!
Witam Kochani!
My "trwamy" nadal,bez jedzenia,bez picia,na zastrzykach z morfiny,bez najmniejszego kontaktu...
A jakby złego było za mało,to wczoraj w drzwiach od samochodu "zamknęłam" palca - efekt - złamanie otwarte paliczka,gips na 2 palce u lewej ręki
Mam na szczęście z rana i popołudniami mamę i wujka,brat również z lotniska się wrócił,nie miał sumienia lecieć i został do soboty.Jakoś dajemy radę.
Tylko Dziadziusia żal...................................
Boże ulżyj Mu już!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Milena Nowak, dobrze, że nie jesteś sama, że masz pomoc i że brat postanowił wrócić, zapewne nie mógłby się skupić na Swoich obowiązkach tam wiedząc w jakim stanie jest dziadek!
Twój dziadek ma silny organizm, wlaczy już tak długo bez jedzenia i picia.
Przykro mi jednak, że nie macie kontaktu z dziadkiem, doskonale potrafię sobie wyobrazić co czujecie. Mój tatko w dzień kiedy odszedł spał praktycznie cały dzień- serce mi pękało wiedząc,że nie może się wybudzić, że nie możemy porozmawiać, że nie może się napić czy zjeść ...
Milena Nowak, BARDZO mi przykro, przytulam Cię do serduszka!
_________________ Anelia
Jeśli wiara czyni cuda,trzeba wierzyć,że się uda !
Moja Perła Najukochańsza,mój najwspanialszy Dziadziuś zasnął snem wiecznym o 18.38 ((*))
Kocham Cię moja Perło,Ty wiesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz Babciunia się Tobą zaopiekuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum