Czytam Twoj wątek od poczatku, bardzo mocno zycze CI zdrowia i oby badania przez ktore teraz musisz przejsc okazaly sie dobre.
Trzymaj sie (bedzie dobrze)
Jeśli masz dobre kontakty z lekarzem prowadzącym, to wyciągnij plan naświetlań (tych które miałeś). O ile okaże się, że musisz zostać "doleczony" (a mam nadzieję, że nie), to bardzo, ale to bardzo ułatwi pracę lekarzom z Gliwic. Z tym, że uprzedzam, plan jest dokumentem wewnętrznym, i nie jest łatwo go wyciągnąć. Dzięki planowi będzie wiadomo, ile Gy dostałeś na dany obszar, i ile jeszcze maksymalnie możesz dostać.
javascript:em('Gazda, ')
Dzieki przyjacielu, bardzo cenna podpowiedz.
Kolego a czy to o czym piszesz (plan naświetlen - czyli ilość Gy) nie jest zawarte na moim obszernym wypisie:
[ Dodano: 2011-12-11, 12:29 ]
cd.leczenia
[ Dodano: 2011-12-11, 12:33 ]
Te ilości Gy nic mi nie mówią i czy mają one znaczenie jeśli kwalifikował bym sie na Cyber knifen.
A jak ty Brachu czujesz się teraz po Gliwicach.
Wszystkiego dobrego
Krzysztof
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Czuję się dobrze . Z nosa mi się tylko leje... Opis który prezentujesz jest dokładny, ale szczerze powiedziawszy nie wiem czy o to chodzi, bo ja swojego planu nawet nie widziałem, a Kraków dosłał go do Gliwic tuż przed ostatnim naświetlaniem CyberKnife...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Margareth,
Wielkie dzięki - po diagnostyce laryngologicznej mam zamiar dokopać temu potworkowi
jadźka49,
Miło widzieć u siebie nowy Avatar to miło, że "śledzisz"mnie. Dzięki za życzenia.
[ Dodano: 2011-12-11, 13:13 ]
Gazda napisał/a:
Czuję się dobrze . Z nosa mi się tylko leje... Opis który prezentujesz jest dokładny, ale szczerze powiedziawszy nie wiem czy o to chodzi, bo ja swojego planu nawet nie widziałem, a Kraków dosłał go do Gliwic tuż przed ostatnim naświetlaniem CyberKnife...
Dzięki za szybką odpowiedz. Świetnie, że u Ciebie tylko ten katar. Najgorsze już za Tobą i teraz masz tylko z górki.
U mnie najpierw będzie laryngolog i wyniki i jeśli będzie potrzeba to będę załatwiał ten plan z DCO. Spokojem, upartością i kulturą wszystko można załatwić
Wszystko teraz w rękach naszej Kochanej Magdy. Jestem dobrej myśli.
Trzymaj się "Mistrzu" i rozwijaj "U Gazdy"wątek, wszak śmiech to zdrowie.
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Kto podpowie mi w sprawie wyników:
TSH z 03 XI (1.638) w normie a 13 XII (10.261) wysokie.
Po 6 m-ch od radio i brak soli zalecenie lek. lar-onk.
Morfologia powoli pieła się w góre ale:
WBC z 4.6 na 3.6 (poza normą)
LYM z 0.8 na 0.9 (krok od normy 1.0 - 3.5)
Oólnie morfologia chyba dobra bo jeszcze 03 XI sześć pozycji było poza normą a teraz tylko te dwie.
co do tsh zrob sobie jeszcze FT3 i FT4 one dokladniej moga powoiedziec o pracy Twojej tarczycy. Jezeli TSH masz teraz w normie ale pow. 2.5 to juz nie jest do konca dobry wynik. Bo swiadczyc moze o niedoczynnosci dlatego lepiej zrob jeszcze FT3 i FT4. Lekarz rodzinny nie moze dac na to skierowanie ale koszt tych dwoch ok 40zł
[ Dodano: 2011-12-15, 11:14 ]
ups teraz dojrzalamz e masz az pow 10! Powtorz badanie moze to blad labolatorium, ale dodoatkowo dorob badania o ktorych pisalam. jezeli beda w dolnych granicach i wynik tsh bedzie wysoki to moze byc niedoczynnosc
[ Dodano: 2011-12-15, 11:15 ]
chociaz nie wiem czy wynik TSH przy leczniu onkologicznym moze powodowac wzrost.
TSH z 03 XI (1.638) w normie a 13 XII (10.261) wysokie.
Bardzo wysokie. Do powtórzenia.
Możliwa jest niedoczynność tarczycy jako odległe powikłanie po napromienianiu (niestety jest ono dość częste u chorych na nowotwory głowy i szyi leczonych radioterapią). Leczy się to u endokrynologa. Onkolog prowadzący powinien jednak wiedzieć o tym fakcie, jak i o lekach, które zalecił endokrynolog.
kmis757 napisał/a:
WBC z 4.6 na 3.6 (poza normą)
LYM z 0.8 na 0.9 (krok od normy 1.0 - 3.5)
To nic takiego Morfologia do powtórzenia za 2 tygodnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum