Taki kolor moczu jest niemal na pewno spowodowany podniesieniem się poziomu bilirubiny. Może tak być, że w ciągu najbliższych dni rozwinie się żółtaczka.
Badanie poziomu bilirubiny nie ma sensu - jeśli podniósł się trwale - zobaczymy to, bo będzie żółtaczka, jeśli podniósł się chwilowo, np. w wyniku obrzęku, przytkania przewodów żółciowych - może "wyjść" prawidłowy. Byłoby to tylko niepotrzebne pozbawianie chorego krwi=cennego nośnika tlenu.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Niestety ,wszystko teraz toczy się szybko .Na chwile obecną tatą jest na morfinie bo inne leki nie działają rano jeszcze szedł do ubikacji teraz już sam się z łóżka nie podniesie .
Udało mi się skontaktować z hospicjum domowym i powiem że tam nie pracują ludzie tylko anioły
Każdemu kto zmaga się z tą,okrutną chorobą polecam taką opiekę .
Tata szczęśliwy ze umiera w domu między ludźmi którzy go kochają
walczy od września .
Udało mi się skontaktować z hospicjum domowym i powiem że tam nie pracują ludzie tylko anioły
Potwierdzam też korzystałam z pomocy HD i chyba tylko dzięki takim ludziom człowiek da radę przejść ten ciężki etap swojego życia. Dużo siły Wam życzę i otaczajcie tatę swoją miłością, to takie teraz ważne.
Tak, on czuje że jest kochany w domu pełnym miłości, największe cierpienia wydają się lżejsze.
Bardzo kocham swojego tatę i będę przy nim do końca bo na to zasłużył. Pani pielęgniarka nauczyła mnie jak obracać tatę, jak podnosić, jak ułatwić mycie i przebieranie. Poświęciła mi tyle czasu co żadna inna osoba. Bóg im zapłać za taką bezinteresowność i troskę.
Witam wszystkich na forum.
Mój tata już zakończył walkę zmarł 26 marca nad ranem .
Byliśmy z nim do końca .Tata był świadomy całkiem że umiera .
Już nie cierpi .Został mi tylkopo nim niesamowity smutek i żal .
Mam nadzieję że już nigdy nie będ e mieć do czynienia z tą okropną chorobą .
zatroskana,
Ode mnie też przyjmij serdeczne wyrazy współczucia
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum