Juz mnie nie boli ale w czwartek pojawiła się niewielka gorączka i bol stawów, dzis ok. Mam jeszcze pytanie czy to prawda, ze nowotwory uwarunkowane genetycznie są agresywniejsze i gorzej się je leczy oraz szybciej dają przerzuty?
Na granicy głowy i trzonu widoczne jest rozrzedzenie utkania kostnego średnicy 6 mm, przyśrodkowo od tej zmiany w obrębie głowy kości udowej widoczne jest przejaśnienie o wymiarach 1,9 x 1 cm
mogące odpowiadać zmianie osteolitycznej.
czekam na tk stawu biodrowego i wizytę u dr. Łacko
Na pograniczu głowy i szyjki kości udowej prawej widoczna jest torbielka kostna średnicy 0,6 cm. Ma ona gładkie, równe, sklerotyczne brzegi i nie wykazuje obecności odczynów okostnowych w otoczeniu. Wysepka zgęszczonego utkania kostnego w stropie panewki prawego stawu biodrowego-zmiana łagodna.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2014-11-28, 20:31 ] Zmiana łagodna i brak innych niepokojących zapisów !
u mnie wszystko ok, od grudnia 2014 zmiana Tamoxifenu na Letralan, w sumie nie czuję różnicy, uderzenia gorąca na zmianę z uderzeniami zimna, bóle stawów i kości jak były tak są, tylko to "trzepanie " zimnem się nasiliło........wczoraj np co kilkanaście minut...mam pytanie: czy jak już przestanę brać ten Letralan ( wg planu jeszcze 3 lata) to będę się lepiej czuć?, czy fakt , że mam usunięte jajniki już na zawsze będzie wpływać na to moje samopoczucie( uderzenia gorąca i zimna) ?
terminy na za dwa tygodnie wszędzie gdzie dzwonię...jutro poszukam jeszcze...a jak nie to 29 lipca jadę na usunięcie zmiany skórnej na ramieniu do mojego lekarza, więc poproszę żeby to zbadał
A czy lekarz rodzinny nie może Tobie wystawić skierowania na usg na cito? Może wtedy byłoby od ręki, taki węzeł trzeba szybko obejrzeć.
Jeśli chodzi o uderzenia zimna i ciepła po usunięciu jajników to chyba nie powinno być to tak nasilone, jak opisujesz. Ja usuwane w grudniu i na chwilę obecną mam uderzenie gorąca tylko jak się zdenerwuję. Nie jest to dokuczliwe. Może to indywidualna kwestia, chociaż ja obwiniałabym raczej przyjmowane leki.
widoczne są wrzecionowate węzły chłonne, niektóre o szerszych strefach hypoechogennych, z różnego stopnia zaznaczonymi tłuszczowymi wnękami, najpewniej o charakterze odczynowym
po stronie prawej
w okolicy kąta żuchwy21x4mm, poniżej 20x6 mm
w okolicy podżuchwowej 8x4mm
wzdłuż mso do 16x 6 mm
po stronie lewej
przyśrodkowo od naczyń w dolnej cz. szyi 9x5 mm
w okolicy kąta żuchwy 14x6 mm, poniżej 17x6 mm
wokolicy podżuchwowej 6x4 mm, 11x7 mm
poniżej dolnego bieguna ślinianki przyusznej wzdłuż mso do 18x2 mm
w okolicy mostkowego końca obojczyka prawego, w miejscu wyczuwalnego zgrubienia, tuż pod skórą widoczna jest owalna struktura 6x3x3 mm, która może odpowiadać węzłowi chłonnemu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum