witaj ronnie!
doczytałam, że jesteś w izolatce na leczeniu jodem
jak się czujesz? ślinianki spuchły i bolą? oby nie !!!
i kiedy masz scyntygrafię i Cię wypuszczą?
_________________ fraszka Kasia z córką Lilą i sunią Sonią
Witam. Slinianki w formie. Gumę i cukierki mam więc nie jest źle. Scytygrafia tarczycy jutro i prawdopodobnie wypis też. W następnym tygodniu scytygrafia całego ciała. Samopoczucie i nastawienie super. Pozdrawiam
Jestem już w domu. Za tydzień scytygrafia całego ciała. Rtg klatki nic nie wykazało. Wapń w normie.
TSH miałem ponad 100
Ft3 1.83 (norma 3.9-6.7)
Ft4 3.12 (norma 11.5-21.0)
Tyreoglobulina 12.45 (1,40-78,00)
Anty-TG 21 (10-115)
Parathormon 26,06 (15-65)
Cześć, jestem już po scyntygrafii całego ciała, dodam ją w załączniku może powiecie coś więcej, bo lekarz za wiele mi nie mówił, tylko to że za rok mam się stawić na kontrole (?) skoro jest coś ciemnego to chyba powinni działać coś więcej? Wytłumaczy ktoś o co chodzi? Dodatkowo wrzucam wyniki w dniu przyjęcia do szpitala i wypis z zaleceniami.
Niestety nic więcej na ten temat nie ma, lekarz twierdzi, że to norma, i mam się nie martwić, ale był taki zabiegany, że jakoś nie przekonał mnie za bardzo
Wracam do Was z pewnym zapytaniem, otóż od 2 tygodni nie biorę już Calperosu i Alfadiolu, jedyne co pojawia się raz na jakiś czas to drżenie powieki, oraz chwilowe mrowienie na policzku, czasami drętwienie ręki jak za długo np. w pozycji leżącej trzymam na niej głowę. Wiem, że pewnie każdy inaczej reaguje, i niezbędne jest badanie wapnia i parathormonu, ale może ktoś wie jak długo działają te leki nawet po odstawieniu?
Cześć. Ja u siebie zauważyłem, że powieka mi drży przy niedoborze magnezu. Ale to oczywiście u każdego jest inaczej i w Twoim przypadku myślę, że magnez z wit B6 nie zaszkodzi, ale zrobienie poziomu wapnia całkowitego i zjonizowanego też jest wskazane.
Pozdrawiam
Cześć,
Jestem po pierwszej kontroli z krwi. Odebrałem wyniki i chyba jest lepiej .
TSH 1,29 (norma 0.27-4.20)
Ft3 6.21 (norma 3.9-6.7)
aTg 14 (norma 10-115)
Tg poniżej 0.04
Wapń po odstawieniu calperosu i alfadiolu również w normie.
Za tydzień idę do endokrynologa skonsultować wyniki i ustalić dawke euthyroxu. Co myślicie o tych wynikach?
Pozdrawiam :D
Witajcie
Właśnie odebrałem wyniki TSH i FT3, kilka dni temu miałem tachykardie (110 uderzeń na minutę) i podwyższone ciśnienie, sądziłem że to od TSH, co myślicie o wynikach?
Cześć. Ogólnie czuje się dobrze, nie wiem co było przyczyną tachykardii być może stres, problemy ze snem no i może euthyrox. Za 2 tygodnie wybieram się do endokrynologa i zobaczymy co mi powie. W szpitalu miałem robione ekg i było ok wyniki z krwi również w normie. Mam nadzieje że endokrynolog jakoś mi pomoże . Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum