Cześć. Właśnie odebrałem wyniki badania krwi i trochę się martwię wzrostem aTg i FT3.
Tak to sie prrzentuje na obecna chwile.
TSH poniżej 0.04
FT3 6.8 (norma 3.9-6.7)
aTg 19 (norma 1-115)
Tg poniżej 0.04.
aTg nieco wzrosło, ale cały czas niziutkie więc wydaje mi się, że OK (nie ma wpływu na wynik Tg, który jest bardzo ładny). To FT3 faktycznie ciut za wysokie ale jeśli czujesz się teraz OK to chyba nie jest źle.
Oczywiście to tylko moje amatorskie rozważania i czekam na info jak wyniki skonsultował lekarz :-)
Pozdrawiam serdecznie.
Jestem po wizycie i jest ok - takie wahania po leczeniu jodem są normalne (chodzi o aTg). Dawkę Euthryoxu mam obecnie 175/200 na przemian, a na akcje z sercem mam przepisane Aspargin x2 dziennie, troche mnie martwi dodatkowy lek w mojej diecie, ale mam nadzieje że nie jestem skazany na to tak jak na Euthyrox.
Witaj, pisałeś o drętwieniu rąk i nóg, czym było to spowodowane? Pytam, bo mam problem z tarczycą, w trakcie diagnozowania i też mam takie drętwienia, pozdrawiam
Ilka, przede wszystkim problem z gospodarką wapniową organizmu, za którą odpowiedzialne są przytarczyce, warto zbadać wapń ogólny i zjonizowany i do tego parathormon (hormon wytwarzany w przytarczycach, które mogły zostać uszkodzone przy zabiegu usuwania tarczycy, lub usunięte całkowicie, lekarz powinien Cię poinformować co się stało z Twoimi przytarczycami). Brałem na to wszystko Alfadiol i Calperos. Po kilku miesiącach przeszło
Cześć.
Od wczoraj nie biore Euthyroxu (za miesiąc jod kontrolny). Przed odstawieniem zrobiłem sobie TSH moj wynik to 0.10. Wydaje mi sie że wynik ok. Co myślicie?
Jestem obecnie w szpitalu na kontroli jodem. Wyniki krwi mam dobre po odstawieniu hornonu miesiąc temu TSH ponad 100 a Tg ok. 0.37. Jutro scyntygrafia zobaczymy co się okaże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum