jestem już po wizycie w Wieliszewie
mam wyznaczony termin operacji - 8 stycznia (usunięcie płata prawego oraz szyjnych węzłów chłonnych)
potem wracam na Ursynów - będzie jod diagnostyczny, a potem radioaktywny
_________________ fraszka Kasia z córką Lilą i sunią Sonią
może ktoś wie, ile dni po skończeniu leczenia antybiotykiem (z powodu stanu zapalnego zęba w trakcie leczenia kanałowego) może odbyć się moja operacja?
chodzi mi o to, czy muszę liczyć się z przełożeniem terminu operacji
antybiotyk biorę do jutra rano, tj. 3 stycznia - przy założeniu, że jutro na wizycie u dentysty potwierdzi on, że już jest stan zapalny wyleczony
termin operacji zaplanowany na 8 stycznia - więc 5 dni po skończeniu leczenia
Przypuszczam, że pięć dni od zakończenia leczenia antybiotykiem i ustąpienie leczonych dolegliwości
powinno umożliwić wykonanie zabiegu bez konieczności przekładania jego terminu.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
witajcie
jestem po operacji i bardzo się cieszę, że już po !!!!!
usunięcie prawego płata tarczycy oraz szyjnych węzłów chłonnych
hipercalcemia się pojawiła, więc spora suplementacja
ale dziś już (6 dni po) wapń jest w normie
za 2 tygodnie odbieram histop.
[ Dodano: 2014-01-14, 20:34 ]
a, jeszcze dopiszę
anestezjolog w wywiadzie przed operacją powiedział mi, że Clindamycin 600, który brałam na stan zapalny zęba, aż do 5 dni przed operacją absolutnie nie jest wskazaniem do przesunięcia terminu
Super wieści.
A co do jodowania, to być może Cię ominie :-) w związku z tak dobrymi wynikami poopreacyjnymi, ale to już nie mnie wyrokować ;-)
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum