Witajcie Kochani,
No i dobrych wieści nie będzie
Wczoraj miałam Mammografie i TK oraz wizytę z moim wspaniałym doktorkiem, niby wszystko było w porządku i miałam czekać na wyniki ,atu przed chwilą tel z Onkologi że mam się pilnie zgłosić w poniedziałek w sprawie mammografii bo coś wyszło ( pani była miła i mówiła że może to torbiel) w prawej piersi i chcą to jeszcze zobaczyć pod USG i jakąś mammografie celową wykonać i takie tam.
Ja chyba osiwieje do tego poniedziałku
Muszę trochę odpocząć więc chyba wezmę L-4
asia77, akos6,
Dzięki Kochane za wsparcie ,ale same wiecie jak to jest mam nadzieję że trochę ochłonę i dam radę do dalszej walki z paskudą.
Na razie jestem jeden kłębek nerwów
...nadzieja ma skrzydła, przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów, która nigdy nie ustaje, a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury...
Mama 08.01.2012r [*]
Tato 13.08.2013r [*]
Witajcie,
Byłam w Poznaniu doktorek pomacał i tyle tego,dostałam skierowanie(26.06.2012) na mammografie celową ,oraz USG i jak będzie to guz to biopsja cienko igłowa. Na razie radiolog napisał że jest zagęszczenie ok. 10mm. I znowu czekanie
Pozdrawiam
Witam,
Dawno mnie nie było w moim wątku ,ale na forum zaglądam
Biopsja była brak komórek nowotworowych. więc byłam zadowolona.
Obecnie mam wyniki ostatniego TK i jest dobrze i nie za bardzo będę miała jeszcze robione MRI 13.12.2012 zobaczymy co tam wyjdzie ?Ostatnio boli mnie łopatka prawa i drętwieje ręka, strasznie się męczę i jestem z tego powodu wściekła cały czas byłam na zwolnieniu lekarskim od czerwca do 12.11.2012 .Jak wróciłam do pracy to po dwóch dniach się przeziębiłam ale jakoś daję radę.
7.01.2013 mam planowaną operację na wymianę ekspander bo jak niektórzy pamiętają pękł mi więc znowu operacja
Pozdrawiam wszystkich
[ Dodano: 2012-11-19, 11:07 ]
coś nie widać wyniku zamieszczę jeszcze raz i mam pytanie do Richelieu czy możesz powiedzieć coś na temat tego TK
Wynik ten dość niewiele mówi: wskazuje jedną nową grupę zmian: skupisko zagęszczeń o nieznanym pochodzeniu,
być może pozapalnym, jak wskazuje lekarz opisujący wynik, choć nie ma co do tego pewności.
Widoczne w poprzednim wyniku zmiany drobnoguzkowe w płucach oraz węzły chłonne nie uległy zmianie,
co wprawdzie nie potwierdza wznowy wzmiankowanej w nagłówku wyniku, ale też niestety jej nie wyklucza.
W tej sytuacji wykonanie MRI uważam za bardzo zasadne, choć termin 13 XII jest trochę odległy.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum