Czy mógłbyś podrzucić ostatnią morfologię i może jakąś biochemię, jeśli była robiona - chodzi mi konkretnie o wątrobę, czyli Aspat, Alat, Ggtp. Jakiś czas temu pisałeś, że Alat był podwyższony, jak to wszystko teraz wygląda?
Pytam, bo te rozległe wybroczyny mogą być skutki chemii w tym sensie, że chemia uszkodziła wątrobę. I ta nie funkcjonując prawidłowo może mieć problem z produkcją pewnych czynników krzepliwości, to się często dzieje w różnych ciężkich chorobach wątroby.
Czy oprócz wybroczyn na skórze są też jakieś krwawienia z nosa, dziąseł?
Wklej proszę wyniki, a jeśli nie masz, to proponuję sprawdzić enzymy wątrobowe i układ krzepnięcia.
Pozdrawiam serdecznie
Mama od marca - jej stan sie pogorszył. Miesnie zanikaja, samodzielnie nie zrobi nic.
Ma niedowład reki spowodowany prawdopodobnie obrzękiem.
Bierze mase leków.
Przeciwbolowe - bol raczej opanowany i dzieki lekom krótkotrwały.
Przeciwobrzekowe - orzek w mozgu jest raz wiekszy raz mniejszy. bierze 2 rodzaje lekow przaeciwobrzekowych
Przeciwpadaczkowe
oraz antydepresanty
ma coraz czesciej utrate swiadomosci a problemy z pamiecia to juz niestety norma.
Nogi i rece wygladaja fatalnie. ogromne wybroczyny ktore wymykaja sie spod kontroli - oraz wielkie pęchrze - ponoc z odbiałczenia.. skóra wyglada jakby gniła.
Na szczescie ustały poteżne bóle kregosłupa.
Do mamy przychodzi 1x w tygodniu lekarz z opieki paliatywnej oraz pielegniarka.
walczymy ale generalnie brakuje sił
po pierwsze fizycznych - bo opieka kosztuje dużo siły
po drugie psychicznych - stres zmęczenie swoje robią.
pytanie czy na niedobiałczenie macie jakies sposoby?
Mama zmarła
dużo czuwałem przy mamie przed śmiercią. . W dniu kiedy zmarła mówiłem jej dużo mimo stanu nieprzytomności w jakim była.
Wierzę ze wszystko słyszała.
Prosiłem ją by już przestała walczyć, mówiłem ze juz dobrze, ze pora na odpoczynek. Ze bardzo ją kochamy.
Przykro mi.
Trzymaj się. Będzie ciężko ale z czasem lżej trochę. Ja 19 sierpnia będę już 2 lata bez Taty. Jest ciut lepiej chociaż przychodzą chwile strasznej tęsknoty. Dobrze, że byłeś przy Mamie.
Ściskam mocno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum