Klaryso, czytam Wasz wątek od początku i łączę się w Waszym bólu, jesteście w moich oczach bohaterami tak jak wszyscy z tą straszną chorobą. Modlę się, aby starczyło Wam sił i wytrzymały Wasze serca. Mocno Was przytulam.
Klarysa, bardzo dobrze, że uszanowaliście decyzję Magdy.
Jeśli Jej życzeniem jest być w domu, niech tak będzie.
Przykro mi straszliwie.
Przypilnujcie aby nie cierpiała i bądźcie z Nią - to tylko tyle i aż tyle co możecie zrobić teraz dla Niej.
Brat nie ma dzieci, wybudowali dom na kredyty- brat jest jako główny kredytobiorca Magda jest dopisana, czy w związku z tym mamy coś załatwiać. Kredyt wzięli już podczas małżeństwa, Magda była jeszcze wtedy zdrowa. Także nie wiem czy coś winniśmy z tym zrobić. Czy w tej sytuacji można sprawy zostawić własnemu biegowi.
Wygląda na to, że wszystko powinno być w porządku i nie ma potrzeby się martwić.
Jeśli ktoś wie coś więcej, niech się wypowie.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
Klarysa, bardzo dobrze, że uszanowaliście decyzję Magdy.
Jeśli Jej życzeniem jest być w domu, niech tak będzie.
Przykro mi straszliwie.
Przypilnujcie aby nie cierpiała i bądźcie z Nią - to tylko tyle i aż tyle co możecie zrobić teraz dla Niej.
Podpisuję się pod słowami Jusi. I życzę mnóstwo siły.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Klaryso -jeśli nie ma dzieci, to należy spisać /wlasnorecznie/ testament Magda na męża, bo inaczej do majątku będzie mieć prawo rodzina Magdy. Bardzo dobrze zrobiliscie, że wracacie do domu, w domu jest najlepiej w tak trudnych chwilach. Jesteśmy z Wami.
A czy potrzebujemy notariusza, i czy rodzice Magdy mogą po prostu dziedziczenia po Magdzie się zrzec? To ważne, bo nie wiem jak mamy powiedzieć Magdzie, aby napisała testament, jak ona nie dopuszcza myśli o śmierci. I czy nie ma innej drogi.
_________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do końca"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum