szkoda że nikt nie potrafi nic więcej napisać( jakie są chociażby podejrzenia)?? można pisać na moje pw.
monika1901, popieram to co napisała Zuza. Jedno RTG, wykonane w gipsie, nie odpowie nam na pytanie czy jest nawrót. Może być, ale nie musi.
Taki obraz RTG jest po prostu wskazaniem do wykonania kolejnego, bez gipsu. To jak rozumiem zostało uczynione. Te 2 RTG powinny teraz zostać porównane. Wtedy będzie łatwiej o wnioski.
Gdyby kolejne RTG potwierdziło, że może dziać się coś niepokojącego (a nie dało pewności) - będzie można pomyśleć o wykonaniu TK.
Ryzyko wznowy jest duże, jednak czasem podobnie mogą wyglądać zmiany pooperacyjne. Cierpliwości, choć wiem, że o to trudno...
Jeśli będziesz chciała zamieścić tu wynik badania patomorfologicznego to poprosimy o przytoczenie go w całości (a nie wybranego fragmentu). Tak będzie nam łatwiej pomóc Ci go zrozumieć.
dziękujemy za kciuki ale jeszcze trzeba je troszkę potrzymać- nie ma wyników z Warszawy( dziwne?) wystarczyłaby diagnoza rtg( chyba że czekają na wynik histopatologiczny? my w napięciu ale tyle się czekało że jeszcze poczekamy! Kasieńka nadal w szpitalu...
_________________ Wiara czyni cuda- choć czasem trudno w nią uwierzyć!
wyniki z rtg są dobre- wyszły tylko jakieś zmiany w okolicy kolana( ale dokładnie nie wiem jakie!?) na dniach ma być wynik histopatologiczny! Kasieńka nadal w szpitalu. moczy się... rehabilitacja trwa! moje słoneczko ćwiczy z całych sił! dziś zrobiła 12 kroków chce zdążyć do chrzcin Lenki...! brawo kochana... tak trzymać!
wynik histopatologiczny dopiero za tydzień.... jutro moje słoneczko będzie miało zrobione rtg kolana bo zrobił się wyczuwalny guz i nie wiemy co to jest! wyniki pospadały Hemoglobina-7!!!!!! niestety musi zostać ten tydzień w szpitalu!
O rany A jakieś domowe sposoby na poprawienie wyników nie zdaja egzaminu? Własnorecznie wyciskane soczki z jabłka, marchwi i buraka Czy tez kazde inne owoce, może banany? Szkoda ze jeszcze tydzień w szpitalu:( Życze Wam zdrówka
Moniczko
Jak Kasi wyniki - hemoglobina?
Strasznie niskie to 7 - chyba trzeba przetoczyć krew, bo domowe sposoby są bardzo dobre, ale na lekką niedokrwistość, a ta jest już bardzo znaczna...
wyniki się polepszyły Hemoglobina 10 no i wzrosły płytki krwi niestety leukocyty są bardzo niskie... a tygodnia musi zostać w szpitalu! moje słoneczko zrobiło dzić 72 kroki!!! i zaczęła siadać!!!! tak trzymać!!!!
wyniki lepsze ale nie tak dobre by Kasia wyszła do domku! prawdopodobnie będzie mogła opuścić szpital dopiero we wtore! wyniki histopatologiczne w poniedziałek( jeżeli nic się nie zmieni) lekarze przygotowywują się na autoprzeszczep(komórek macierzystych) mam nadzieję że do tego nie dojdzie!!! Kasieńka walczy i jest w dobrej formie! chodzi, siada bardzo dużo ćwiczy! musimy zwyciężyć....!!!!!!
Na pewno dacie rade w to nie wątpię Jeśli ktos moze mnie uświadomić czemu przy mięsaku Ewinga robi sieę autoprzeszczep? Nie mam pojecia dlaczego?
Bardzo się cieszę ze wyniki idą w górę u Kasi. Do wtorku juz niedaleko i pewnie bedzie mogła przytilić Lenke. Buziole dla Wojowniczek
Ja też nic nie znalazłam, ale powiem szczerze nie wgłębiłam się mocno. Ja siedzę w temacie białaczek (i to tylko ostrej szpikowej).
Poczekajmy, może Monika nam odpowie co lekarze mówią, dlaczego u jej siostry jest planowany (?) autoprzeszczep.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Ja pomyślałam, że chodzi o autoprzeszczep kości (bo też coś takiego chyba jest) ale może źle zrozumiałam...
Monika napisała: autoprzeszczep (komórki macierzyste), to ja od razu (zboczenie 'chorobowe') zrozumiałam jako autoprzeszczep (popularnie zwany) szpiku.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum