Dzisiaj odebraliśmy wynik prześwietlenia męża
Przepona i kąty wolne
Poszerzenie cienia śródpiersia górnego po lewej - tu? węzły?
Cień krągły w polu górnym lewym obwodowo o wym. 60x75mm - tu?
Wnęka lewa o policyklicznym obrysie - poszerzona
Poza tym pola płucne bez świeżych zmian ogniskowych i naciekowych.
Mąż od 2 miesięcy narzeka na bóle kości i mięśni a lekarze leczyli go na dną moczanową.
Jutro do szpitala na dalsze badania
andorka,
To o niczym nie świadczy, rok to dużo, po drugie rok temu mogły być drobne zmiany ale rentgen nie jest badaniem dokładnym i małych zmian może nie wyłapać a po trzecie jeszcze nikt nie postawił diagnozy.
Jest owszem jakiś guz ale nie znamy jego charakteru, nie zawsze każda zmiana jest od razu czymś najgorszym.
Ponieważ są zmiany w płucach, nieokreślone (znaki zapytania) to musowe jest zrobienie dokładniejszych badań.
Czy mąż ma jakiś kaszel, duszności, pali papierosy?
andorka,
Wiem, że przeszłaś swoje i rozumiem Twój strach ale nic nie wymyślimy ani nie napiszę Ci, że wynik jest dobry ani nie napiszę, że wynik jest zły bo nie wiem. Coś jest co nie powinno być ale czym jest owa zmiana wiesz już sama z forum bo trochę jesteś, że dopiero dalsze badania rozwieją wątpliwości.
Tak jak napisałam, mąż jutro trafi do szpitala, zapewne szybko zrobią TK więc już po tym badaniu coś więcej będziemy wiedzieć.
Staraj się myśleć pozytywnie, bo jeszcze nic nie jest przesądzone.
[ Dodano: 2017-06-14, 13:50 ]
okazało się że do szpitala mogą przyjąć dopiero 27 czerwca, w poniedziałek jedziemy do Czerwonej Góry może tam przyjmą od razu - daleko ale trudno
[ Dodano: 2017-06-14, 16:02 ]
A czy ktoś może powiedzieć coś o Czerwonej Górze - o której godzinie najlepiej jechać ze skierowaniem, czy duże kolejki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum