Witam Mam pytanie a mianowicie chodzi o to mój tato jest już 6 tygodni po operacji jest jeszcze w szpitalu ponieważ po usunięciu dna jamy ustnej i języka rana się otworzyła i nie zrosła teraz jest po 1 etapie przeszczepu skóry w to miejsce ma wycięty płat na klatce piersiowej i wszyty na 10 dni jak ten płat powinien wyglądać bo lekarze zaczeli coś kręcić i boje sie że sie nie goi?
[ Komentarz dodany przez: Richelieu: 2010-06-27, 00:07 ] Medi, scaliłem Twoje trzy wątki w jeden. Wszystko odnośnie choroby Taty pisz proszę tutaj. Pozdrawiam.
powikłania po usunięciu dna jamy ustnej i częsci języka
witam wszystkich i proszę o pomoc. Tata po usunięciu dna jamy ustnej i części języka ma powarzny problem ponieważ całe nacięcie operacyjne pod brodą się rozeszła miał mieć robiny przeszczep płatu skórnego w to miejsce ale po 10 dniach od pierwszego etapu przeszczepu płat skóry zrobił sie martwy i nic z tego nie będzie Tato jest załamany leży już 6 tygodni w szpitalu a lakarze nie wiedzą co dalej czy jest jeszcze jakaś inna możliwość zeszycia tej dziury która mu została po operacji?
[ Komentarz dodany przez: absenteeism: 2010-06-29, 17:04 ] medi84, po raz kolejny prosimy, abyś historię swojego taty opisywała w JEDNYM, własnym wątku, zgodnie z pkt 3 części I Regulaminu, który z pewnością czytałaś.
[ Dodano: 2010-06-29, 18:06 ]
prosze o pomoc może ktoś miał takie problemy po operacji.
Czy lekarz prowadzący powiedział Wam, że przeszczepienie skóry się nie powiodło?
Czy wiadomo już jaki jest wynik badania histopatologicznego?
Czy te antybiotyki, które tata miał podane pomogły - czy są robione badania krwi (morfologia, OB, CRP) ?
Tak lekarz powiedział że górna połowa płatu skórnego na przedramieniu który miał być wszyty zrobił sie martwy. Badanie histopatologiczne wykazało że wszystko zostało usunięte i węzły chłonne są czyste i rodioterapia jest niepotrzebna. Miał robione badania i wyszły dobrze.Dzisiaj powiedziano nam że nie potrafią tego zaszyć i usuną marwtą skórę i wypiszą go do domu i co my mamy teraz zrobić?Jednym słowem jest zdrowy ale dziura którą zrobili podczas usuwania dna jamy ustnej i części języka
Medi, ja mogę polecić Ci jedynie konsultację u profesora, którego znam i wiem, że jest dobry, pracuje w Szpitalu Czerniakowskim w Warszawie oraz przyjmuje prywatnie. W tym szpitalu, na Wydziale Otolaryngologii, pracują naprawdę dobrzy specjaliści chirurgii, więc myślę że warto się skonsultować.
Poza tym poprosiłam DSS o pomoc, ponieważ sama nie potrafię Ci odpowiedzieć nic więcej :(
[ Dodano: 2010-06-30, 20:46 ]
P.S. Nie wyobrażam sobie jak lekarze mogą rozkładać ręce i odsyłać pacjenta z taką raną pooperacyjną do domu :( Powinni przynajmniej doradzić Wam inny - LEPSZY ośrodek zajmujący się operacjami plastycznymi po operacji.
Medi Klinika Szczękowo-twarzowa i Implantologii dr Paweł Zawadzki Warszawa Lindleya 4 tel225021142 2gi nr225021797.Proszę się upewnić czy facet nie jest na urlopie można się zgłosić bez skierowania do przychodni.Naprawdę polecam faceta.Tu widzę że nie dojdziecie do porozumienia.Pozdrawiam.
_________________ carcinoma planoepitheliale spinocellulare keratodes G2.Nie samym rakiem człowiek żyje...Dla walczących życie ma smak,którego reszta nie pozna.Cytat prawie dosłowny.
Ja też nie mogłam uwieżyć że mogą tak poprostu wypisać go do domu.Przecież powinni nas gdzieś skierować a ordynator mi powiedział że we własnym zakresie mamy sobie szukać pomocy bo on na snigdzie nie skieruje.Będe się kontaktować z lekarzami poleconymi przez was ktoś nam musi pomóc.Dziękuje za szybką reakcje z waszej strony i pozdrawiam.
Moim zdaniem największe doświadczenie w chirurgii rekonstrukcyjnej w obrębie głowy i szyi mają: Centrum Onkologii w Gliwicach - dr Maciejewski i Centrum Onkologii w Warszawie - prof. Krajewski.
witam jestem w szoku tato miał mieć dzisiaj usuwany płat skóry i usuneli ale ta reszta która była żywa okazała sie wystarczająca i ją wszyli teraz tylko trzymać kciuki żeby sie przyjeła dziwne jest to że zdecydowali sie dopiero na bloku operacyjnym tato sie dowiedział dopiero po wszystkimw a pomyśleć że w poniedziałek do domu go chcieli wysłać.Co o tym myśleć???
Hmm, to to teraz trzeba będzie zobaczyć, czy rzeczywiście tata dobrze się czuje - czy faktycznie ta część skóry z przeszczepu była wystarczająca.
W każdym razie trzymam kciuki, żeby faktycznie tak było A w razie czego masz namiary na najlepszych chirurgów od rekonstrukcji - mam na myśli namiary podane przez bartłomiejka
Warto pójść do chirurga operującego tatę i wypytać go dlaczego podjęli taką decyzję. Jak długo jeszcze zatrzymają tatę na obserwacji?
Pozdrawiam!
Już wypytałam operował ordynator powiedział że nie chcieli żeby to wszystko poszło na marne i dlatego postanowili spróbować pokryć ubytek tą skórą która została tato idąc na operacje nie wiedział że będzie miał wszywany ten płat o tym zadecydował lekarz na bloku operacyjnym to też nie fajnie względem mojego taty bo to zrobił bez jego zgody.Ale teraz najważniejsze żeby coś z tego wyszło jak nie to jedziemy do specyjalistów poleconych przez was.Narazie czekamy pozdarwiam.
OK, to trzymam kciuki, żeby przeszczep przyjął się i żeby tata poczuł się lepiej. Te namiary, które Ci podałam - do Szpitala Czerniakowskiego i na Szaserów - tam trzeba dzwonić i się umawiać.
Ale myślę, że jakbyście byli w potrzebie, to najbliżej będziecie mieli do Gliwic.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i konsultacje nie będą potrzebne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum