Malinko
Z całego serca współczuję, przyjmij ode mnie wyrazy współczucia. Skończyło się Mamy cierpienie. Ty byłaś wspaniałą córką, która z ogromną troską zajmowała się Mamą. Mama na pewno była z Ciebie dumna.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Malinko- jestem, przytulam... Bardzo mi przykro, że Mama tak cierpiała, a Wy razem z Nią.... Zdałaś najważniejszy egzamin- z człowieczeństwa i miłości !
W środę był pogrzeb. Piękny. Świeciło słońce, śpiewały ptaki. Mama doczekała wiosny.
Jakby mi ktoś w listopadzie powiedział, ze czekają mnie tak trudne miesiące i że dam radę do końca, nigdy nie uwierzyłabym. Ja, która na widok krwi mdlałam. i bałam się śmierci.
Dziękuję Wam z całego serca za pomoc, rady, ciepłe słowa. Bez tego naszego miejsca byłoby o wiele trudniej. Takie prowadzenie za rękę, jakiego tu doświadczyłam, jest bezcenne.
Dziwnie mi teraz. Czuję spokój i ulgę. W związku z tym pojawiło się poczucie winy, że nie odczuwam żałoby. Ale tak sobie pomyślałam, że żałoba w moim przypadku rozpoczęła się dużo wcześniej. taką mam refleksję. Mama już nie cierpi.
Ja zacznę nowe życie. Bez raka. Nic już nie będzie takie samo.
czujesz ulgę nie dlatego, że nie odczuwasz żałoby.. tylko dlatego, że twojej Mamusi ulżyło. Przez całą chorobę przeżywałaś tą żałobę i stres, który ciężko opisać słowami. Twoja mama na pewno nie chciałaby abyś się nadal smuciła. Przyjmij wyrazy współczucia.
Trzymaj się, a przede wszystkim daj teraz szczęście sobie, mamie już dałaś wszystko co byłaś w stanie dać na tej ostatniej drodze. :*
Malinko - moje wyrazy współczucia [*]
tulę mocno, nawet nie wyobrażam sobie jak to wszystko przeszłaś jak dałas radę mimo ze moj tata zmarł miesiąc temu,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum