Moze to dobre pytanie, nie glupie, dopoki mysli sie o takich lekkich sprawach jak wlasny wyglad dopoty choroba nami nie rzadzi, rak tarczycy jest dosc latwo leczony, operacja jest malo uciazliwa,nie potrzeba sie za nadto "wkrecac",wiec mozna sie pomartwic o wyglad.
wiolal ile masz lat?? Bo ten letrox, który bierzesz jest dla takich Pań po 65 roku życia,bynajmniej tak twierdzi moja endokrynolog. Ja biore Euthyrox 175/200 na przemian.
U mnie to było z tym tyciem tak... po operacji rzecz jasna tarczycy nie było, hormonu też nie bo dosyć szybko dostałam skierowanie na OOD na scyntygrafię, potem za tydzień jodowanie i dopiero po jodowaniu 10 grudnia przyjęłam pierwszy euthyrox w dawce 50 i stopniowo co tydzien zwiększałam o 50 aż doszłam do dawki 175/200. To od momentu 22.10 - 10.12 przytyłam [spuchłam] 6 kg, ale odkąd mam hormon wracam z powrotem do wagi z przed operacji. Regularnie sprawdzam TSH wapń i magnez.
Miło karolinax, że mogę Ci chociaż w taki sposób pomóc
Nie wiem skad sie biora opinie o niektorych lekach, ja dostalam Letrox i juz.
Kalendarzowo mam 46 lat /mentalnie ze 30/, potrzymuje wersje, ze bezposrednio po operacji - w czasie bez hormonu przed jodem przybiera sie na wadze ok 5 kg, tez tak mialam. Potem wrocilam do mojej wyjsciowej.
Uprzedzajac pytanie - od Letroxu nie mialam zadnych skutkow ubocznych, ani kardiologicznych, gastrycznych, psychicznych, na razie nic.
Asiaa 1201, z Twojego opisu dotyczącego czekania na operację to ja należę do tych ( INNYCH ). Jak pisałam w poście wyżej, moje oczekiwanie to 4 m- ce. Już czekam prawie 2 m -ce. Strasznie mi się te miesiące dłużą. Cieszę się że już jutro zaczyna się luty.
Nie znam dr Dobrzyńskiego, jaką ma specjalizację. Z tego wynika, że chyba dr Luboiński. Nie jestem do końca pewna. Jaki lekarz z CO skierował Cię na operację , bo mnie dr Jacek Gałczyński / super lekarz /. Od niego z gabinetu wychodzi się z uśmiechem na twarzy. O takim
No tak dr. Gałczyński jest bardzo bezpośredni. Może to i lepiej. Niektórym osobom może to się nie podobać. Akurat mi się takie osoby podobają. Powiedzą raz, a dobrze.
Dzisiaj pół nocy znowu nieprzespane. Czasami już nie mam siły. Za dużo nerwów. Czasami łzy polecą. Chciałabym zasnąć i obudzić się już po wszystkim. Po operacji i najważniejsze po wyniku histopatologii.
[ Dodano: 2013-02-01, 12:31 ]
Kurczę to już 4 operacja w moim życiu, a za każdym razem tak mocno to przeżywam.
Musimy być silne. Nie damy się. W ten sposób próbuje się pocieszać.
[ Dodano: 2013-02-02, 11:23 ]
Jeszcze jedno pytanie wpadło mi do głowy. Chodzi mi o Ruch Chorych, a później Izbę Przyjęć. Ile czasu Wam zajęło przejście przez to wszystko ? W końcu trzeba być na czczo. I jeszcze jedno pytanie dotyczące już ściśle samej operacji. Czy zakładają cewnik ?
_________________ Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Jostein Gaarder
Mam pytanie bardziej do lekarza na forum. Czy można zrobić jednocześnie operacje tarczycy i zatok ? W zatoce szczękowej mam torbiel i krzywą przegrodę. Pytam się dlatego bo lekarz z CO w Warszawie po namyśle powiedział, że mają na oddziale chirurga szczękowego.Poradzą sobie. Nie wiem co lekarz miał na myśli ...
_________________ Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Jostein Gaarder
Hmmm Ruc chorych ''C'' czas oczekiwania okolo 20 minut, Izba przyjęć około 20-30 minut, ale to wszystko zależy w jaki dzień ... poniedziałki są najgorsze i czeka sie zdecydowanie dłużej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum