Nie stwierdza się zagęszczeń miąższowych płuc, ani płynu w jamie opłucnej. Drobne zmiany guzkowate w lewej okolicy podobojczykowej.
Serce wielkości prawidłowej. Aorta prawidłowa. Naczynia krążenia płucnego prawidłowe.
_________________ Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Jostein Gaarder
Drobne zmiany guzkowate w lewej okolicy podobojczykowej.
Najprawdopodobniej są to jakieś zmiany pozapalne. Nie ma nawet rozmiaru tych guzków podanych więc muszą być to jakieś maleństwa i takie maleństwa się tylko obserwuje.
Możesz dla pewności zrobić TK płuc żeby rozwiać wątpliwości, bo jednak RTG to mało dokładne badanie a Ty jesteś po raku tarczycy więc czujność musi być bardziej zachowana.
Jak nie miałaś TK płuc robione to można dla jasności sytuacji poprosić lekarza o to badanie.
Przepraszam, że nie w temacie.
Czy ktoś z Was miał kiedyś nakłucie lędźwiowe i pobierany płyn mózgowo-rdzeniowy ?
Nakłucie miałam w zeszłym tygodniu, wszystko było dobrze, aż do wczoraj. Od wczoraj bardzo boli mnie kręgosłup. Nie wiem czy to łączyć z tym ? Wczoraj też zaczęła mi się miesiączka która jest bardzo bolesna. Nigdy tak mnie nie bolał kręgosłup nawet jak miesiączki są bolesne.
_________________ Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Jostein Gaarder
Hejka. Ja miałam nakłucie lędźwiowe i też pamiętam taki ostry, przeszywający ból kręgosłupa po dość długim czasie po punkcji.
Nie przejęłam się tym zbytnio, gdyż ból był dokładnie w miejscu nakłucia.
Z czasem minęło zupełnie.
Nie martw się
Za miesiąc kontrola w COI. Żeby było wszystko dobrze. Ostatnio morfologia mi się trochę popsuła. To chyba przez leki które muszę brać codziennie, w nie małych ilościach. Taka narkomanka ze mnie. Bez nich mój stan zdrowia by się bardzo pogorszył.
Jostein Gaarder
Kolejna wizyta kontrolna za mną. Wyniki dobre. Pożyje dalej. Za rok jod diagnostyczny, nareszcie nie będę musiała odstawiać Euthyroxu. Będę miała wstrzyknięty Thyrogen. Za to muszę spędzić na Oddziale Obserwacyjno Diagnostycznym 5 dni. Lekarka powiedziała, że wcześniej mnie nie wypuści. Trudno.
Jostein Gaarder
Długo się nie odzywałam.
Właśnie wróciłam ze szpitala po jodzie diagnostycznym. Miałam zastrzyki z Thyrogenu. Stwierdzam, że zastrzyki to błogosławieństwo, a odstawianie leku to koszmar. Mimo tego, że teraz mam TSH 146 czuję się dobrze. Jedynie co czułam po każdym zastrzyku, to nadmierna senność.
Wyniki mam super.
Dowiedziałam się od Pani dr, że będę pod ich opieką ( COI ) jeszcze 5 lat i się z nimi pożegnam.
Za 5 lat mam ostatni jod diagnostyczny, tak to przez 4 lata zwykłe wizyty kontrolne.
Czyli pod opieką COI w Warszawie będę 11 lat.
Jostein Gaarder
Z powodu awarii techn. na forum utracono posty z dn.9 i 10 lutego.
Jeżeli to możliwe to prosimy o ponowne zamieszczenie swoich postów - oczywiście pozostawiamy to do decyzji użytkowników.
Bardzo długo się nie odzywałam.
U mnie wszystko w porządku, prawie.
Robiłam ostatnio USG, wyszedł oczywiście podejrzany węzeł chłonny. Dostałam skierowanie na biopsję.
Biorę coraz większe dawki leku Euthyrox 150 i 175.
TSH mi skacze. Ostatnio miałam 15 za tydzień już 6. Miesiąc wcześniej miałam 3.
Pozdrawiam wszystkich.
Jostein Gaarder
Nie wiem dlaczego, ale jest problem z wysłaniem wiadomości prywatnej, daj znać jak tam u Ciebie. Mi TSH też trochę skacze, ale mam obecnie zwiększoną normę do 1.0, więc lekko ponad miałem ostatnio.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum