asereT, jak 1 osoba to 70 zł. Warunki są przyzwoite, a do CO jedzie się 2 przystanki. Jaj będziesz chciała to na PW Ci rozrysuję jak dojść na autobus i do noclegu.
Ok!! bardzo proszę... Mam pytanie czy może mieszkasz w Warszawie???
Albo wiesz, czy w pobliżu Co jest parking, gdzie można by pozostawić bezpiecznie samochód?? bo podwiozą nas naszym samochodem i dalej pojadą kierowcy,a ja nie mam prawa jazdy - bo mnie nie ciągnęło do siadania za kierownicą, więc samochód będzie stał, aż do wyjścia męża (jeśli go przyjmą na oddział) Z powrotem do domu przyjedzie po nas córka z mężem (oboje mają prawko) i z bliźniakami - zrobią sobie krótką wycieczkę, no i jedno - na pewno córka będzie prowadziła nasz samochód, i jak znam wnuków będą chcieli wracać z babcią i dziadkiem, a zięć będzie kierował swoim Polo.
[ Dodano: 2011-07-15, 20:09 ]
asia19 napisał/a:
asereT, jak 1 osoba to 70 zł. Warunki są przyzwoite, a do CO jedzie się 2 przystanki. Jaj będziesz chciała to na PW Ci rozrysuję jak dojść na autobus i do noclegu.
a nie trzeba tam rezerwować wcześniej miejsca??? bo w hotelach trzeba wcześniej zarezerwować
_________________ "...Są dni których nie powinno być"
Jest na świecie taki rodzaj smutku, którego nie można wyrazić łzami. Nie można go nikomu wytłumaczyć. To nie miłość - lecz choroba bliskiej osoby
"Życie jest trudną lekcją, której nie można się nauczyć. Trzeba ją przeżyć" Stefan Żeromski
asereT
Jesli potrzbujesz pomocy w Wawie prosze daj znac.. Ja mieszkam w Warszawie, niestety ccalkowicie po drugiej stronie Warszawy niz CO , ale nie mam tak daleko do metra..
Na ile chesz zostawic samochod na parkingu ? Pod samym centrum jest parking .. dawno tam nie bylam i nie powiem czy jest platny ..Ale parking jest dosc duzy .
Pod samym centrum jest parking .. dawno tam nie bylam i nie powiem czy jest platny ..Ale parking jest dosc duzy .
Płatny, nie wiem ile. Duży, ale i bardzo dużo samochodów. Problemy z zaparkowaniem. Jutro będę w CO i jak nie zapomnę to sprawdzę jakie są koszty.
Pozdrawiam
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Na ile chesz zostawic samochod na parkingu ? Pod samym centrum jest parking .. dawno tam nie bylam i nie powiem czy jest platny ..Ale parking jest dosc duzy .
Smialo pisz i pytaj sie.. sluze pomoca
Witam Cię Iwka, auta będzie musiało stać na parkingu tyle, ile mąż zostanie w CO.
Jeśli nawet parking jest płatny to zapłacę lub wykupię abonament.
Mąż ma kartę osoby niepełnosprawnej z I grupą i w Kielcach mamy wykupiony abonament roczny..a to niewiele kosztuje bo 10 zł na 12 m-cy, nie wiem jak jest w naszej stolicy myślę że niewiele drożej, będzie tylko problem ze znalezieniem ZDiM, który wydaje taki abonament na podst dokumentu o niepełnosprawności..ale i bez tego jeśli zajdzie potrzeba to zapłacę normalnie za parking.
Na razie to myślę by już we wtorek pojechać wcześniej odnaleźć COI, rozejrzeć się w środku, gdzie co się znajduje, a przede wszystkim rejestracja elektroniczna - jak wyczytałam w folderze, czyli na stronie tegoż centrum. Bo Pani z sekretariatu CO poinformowała mnie, gdy potwierdzałam przybycie tam, że musimy zdążyć się zarejestrować do godz. 9 - 9.30, aby zdążyć dojść do Poradni Neurochirurgicznej
[ Dodano: 2011-07-15, 21:11 ]
JustynaS1975 napisał/a:
Jutro będę w CO i jak nie zapomnę to sprawdzę jakie są koszty.
Będę ogromnie wdzięczna
Jest na świecie taki rodzaj smutku, którego nie można wyrazić łzami. Nie można go nikomu wytłumaczyć. To nie miłość - lecz choroba bliskiej osoby
"Życie jest trudną lekcją, której nie można się nauczyć. Trzeba ją przeżyć" Stefan Żeromski
asereT
to po prostu wybranie z automatu numerka, wg którego podchodzi się do rejestracji po wcześniejszym jego wyświetleniu lub wywołaniu głosowym...(przynajmniej u nas tak jest w Urzędach)
asereT
Dokładnie tak, tylko kolejka jest nawet 300 pacjentów, daje to stania ok. 2-3 godz. Później (ok 12.00) kolejki są mniejsze. Ale jeżeli jesteście pierwszy raz to numerki są inaczej ustawione, bo tam jest tylko jedna rejestracja. Jeżeli trzeba to my mamy wizytę w poniedziałek to mogę się dopytać. Ale musicie przyjechać przed otwarciem rejestracji (otwierają o 7.30) bo numerki chorzy biorą wcześniej . Ale nie trzeba się denerwować, bo jeżeli jesteście zapisani to lekarze przyjmują do końca(chyba tak jest w każdym gab.).
Parking jest drogi, ale można (albo kiedyś tak było) wykupić miejsce na czas pobyto samego chorego w szpitalu ( ale szczegółów nie znam)
Pozdrawiam i życzę żebyście Warszawę zapamiętali jako wspaniałe i życzliwe miasto dla WAS ( bez chorób i raczysków)
[ Dodano: 2011-07-15, 22:29 ]
Są wakacje, dlatego tanie noclegi można znaleźć w akademikach (ale chyba Asia o pisała)
Ale musicie przyjechać przed otwarciem rejestracji (otwierają o 7.30) bo numerki chorzy biorą wcześniej . Ale nie trzeba się denerwować, bo jeżeli jesteście zapisani to lekarze przyjmują do końca(chyba tak jest w każdym gab
Przyjedziemy wcześnie, choćbyśmy mieli spać pod CO w samochodzie!!!
Co do wiadomości, że kolejka długa jestem zmartwiona..
a i to, że ok12 są mniejsze też mnie nie cieszy, bo my mamy dotrzeć do gabinetu na 10,00.
DorotaP napisał/a:
Jeżeli trzeba to my mamy wizytę w poniedziałek to mogę się dopytać.
Byłabym wdzięczna za dopytanie i informację bo byłaby to informacja najświeższa i rzetelna. Nawet na GG możemy na ten temat porozmawiać lub na skyp-ie ( podam namiary na priv)
asereT
z tego co wiem to parking jest płatny i niestety drogi, ale może jak się wykupuje na kilka dni to inaczej wygląda.
kolejki w CO są potworne. moja mama zawsze jeździ troszkę później, ale ostatnio przyjechała ok 12 a pod gabinetem czekała do 18 (lekarz oficjalnie przyjmuje do 15, ale siedzi póki wszystkich nie przyjmie). w rejestracji było przed nami ponad 200 osób.
Ja również jestem z warszawy, jeśli będziesz potrzebowała pomocy to pisz
utro będę w CO i jak nie zapomnę to sprawdzę jakie są koszty.
Justynko jeśli nie sprawi Ci to kłopotu, to oprócz sprawy z parkingiem prosiłabym, abyś sprawdziła jak to jest z rejestracją czy wszyscy "sznurem" w jednej kolejce, czy pierwszorazowi mają oddzielne okienko w rejestracji ( w Świętokrzyskim Centrum Onkologii dla "pierwszorazowych" pacjentów jest oddzielne okienko
asereT
Z numerkami to jest tak, że jest A B C i na kolejną wizytę bierzemy jeden(A), na pierwszy raz - bierzemy drugi(B) ,a na niektóra badania trzecią pozycje (czyli C). Albo w odmiennej kolejności (nie pamiętam)
Później wyświetla się na tablicy twój numer oraz okienko do którego podchodzisz. A jeżeli jesteście pierwszy raz to formalności są dłuższe i załatwiane są w jednym pokoju (za szklanymi drzwiami (ta informacja też się wyświetla)
Ale nie trzeba się martwić bo wystać trzeba swoje. Wcześniej mniejsze kolejki były w rejestracji, ale stało się u lekarza. Teraz stoi się długo w rejestracji, ale krócej pod gabinetem ( bo nieraz sam lekarz czeka na dokumenty danego pacjenta)
Ale na pewno was przyjmą. Jeżeli idziecie na oddział to też czekacie najpierw w przychodni pod wyznaczonym gabinetem a później czekanie na izbie przyjęć i dopiero oddział (tak jest w większości gab.)
Do stania można się przyzwyczaić tylko z góry zakładamy, że pół dnia stania- a drugie pół też stanie (niektórzy siedzą)
Ale nie trzeba się martwić bo wystać trzeba swoje. Wcześniej mniejsze kolejki były w rejestracji, ale stało się u lekarza. Teraz stoi się długo w rejestracji, ale krócej pod gabinetem ( bo nieraz sam lekarz czeka na dokumenty danego pacjenta)
Ale na pewno was przyjmą. Jeżeli idziecie na oddział to też czekacie najpierw w przychodni pod wyznaczonym gabinetem a później czekanie na izbie przyjęć i dopiero oddział (tak jest w większości gab.)
Do stania można się przyzwyczaić tylko z góry zakładamy, że pół dnia stania- a drugie pół też stanie (niektórzy siedzą)
Witaj DorotaP do stania bądź siedzenia jestem przyzwyczajona bo od stycznia 2010 roku w Świętokrzyskim CO nauczyłam się cierpliwości./ Do pobrania krwi przyjeżdżało się na 7,00 rano, pan doktor w rozpisce ma że przyjmuje od 8,00, ale codziennie przychodzi na 10,00 - 10,20, najpierw obchodzi pokoje do chemii i opowiada pielęgniarkom dowcipy...no i tak gdzieś ok. 11,00 zaczyna przyjęcie pacjentów...przyjmie ze dwie osoby.. wybiega na herbatkę bądź kawkę... a to na oddział stacjonarny..as pacjenci czekają 4 pierwszych zdąży wziąć w tym dniu chemię na Oddz. dziennym..ze 4 osoby idzie na II piętro na Oddz. Stacjonarny, a pozostali muszą przyjść na następny dzień na 7,15...a Ci bez chemii czyli po raz pierwszy, lub na wizytę kontrolna czekają do 18 - 19, a nawet 20,00..Tylko że jest naprawdę dobrym "chemikiem" i nie ma na niego "bata" żadne skargi nic nie dają.
dziękuję za przesłaną wiadomość.
asereT
Nie z autopsji, ale z rozmów pod CO wiem że ustawiają się na pewno od 6 rano. Automat który wydaje numerki ma osobną opcję pierwszorazowych, (rejestracja w osobnym pokoju a automat wspólny) ale też kolejki długie. Nie chcę Cię martwić ale jeżeli macie się zarejestrować do 9 to trzeba być b. rano. Bo z tego co napisałaś to ewentualnie czeka Was jeszcze później też niezła kolejka - na przyjęcie do szpitala (duszny korytarz, mało krzeseł). Powodzenia
asereT, jest parking i rzeczywiście dosyć drogi. Jeśli już istnieje konieczność zaparkowania bezpośrednio pod CO, warto wykupić dobowy postój- 20 zł za cały dzień. Bo od godziny to 3 albo 4 złote leci. Ale, ale! Można zaparkować bezpłatnie, bezpiecznie (my tam parkujemy) i blisko od CO- jakieś 300-400 m. To jest zaraz przed hotelem szkoleniowym właśnie przy CO, trzeba 'przejechać' zjazd na parking i zawrócić za jakieś 300 m (jest możliwość) i zjechać w prawo, jak będzie widać stojące samochody (tam teraz coś budują obok, to jest jakaś część CO, ale nie powiem Ci ). Generalnie jest to od ulicy Ciszewskiego- czyli jadąc musicie mieć szpital po lewo, następnie zawrócić i zaparkować po stronie szpitala, bezpośrednio przed nim.
Kurcze, teraz doczytałam, że Ty potrzebujesz parkingu na dłużej najprawdopodobniej Może jak masz grupę inwalidzką i trudną sytuację to idzie się jakoś dogadać z szpitalem, ostatecznie z tym hostelem- tam też jest parking i to jest niedaleko od CO, więc może też pozwolą.
A pisałam o hostelu służewiec, nie warto patrzeć na nazwę, bo jak na hostelowe warunki jest przyzwoity. Mam nadzieję, że administratorzy nie będą mieli za złe- po prostu nie warto płacić 4 razy więcej za dobę! Można tam dojechać autobusem 504- wysiadając na przystanku Gotarda, ale jeśli będziesz zdecydowana, to mogę Ci rozrysować. Kiedy jedziecie?
Z Warszawy nie jestem, ale już nieźle sobie radzę w tamtych rejonach.
[ Dodano: 2011-07-16, 22:08 ]
Ps. powinno się raczej zarezerwować, choć teraz szału mieć raczej nie będą- bo to wakacje, a kto chce w wakacje jechać do stolicy. Zresztą stąd daleko do 'atrakcji' Warszawy.
Witam i od razu mam pytanie...Mąż źle znosi ten sterydowy lek teraz już nie wymiotuje, ale ma zawroty głowy i nudności. W ulotce wyczytałam, że nie można go stosować u chorych na jaskrę, a mąż od kilkunastu lat jest leczony na jaskrę i zawsze informuje się lekarza o tej chorobie... czy te objawy mogą być po zażyciu sterydu? Czy przyjmować nie? ma go dalej czy
asereT
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum