Rewelacyjna lekarka, ma wspaniałe zdolności uzdrawiania !
Ja jestem tylko po usunięciu guza i 4 węzłów chłonnych już 4,5 roku i do tej pory mam kontrolę u onkologa co 3 miesiące a u radioterapeuty co 6 miesięcy co 3 miesiące markery i cały pakiet badań krwi .
kuna13, po Tamoxifenie mogą puchnąć nogi , mogą boleć kości i mięśnie .
Ja po takich objawach miałam zrobioną scyntygrafię kości i odstawiony Tamoxifen , opuchlizną nóg może objawiać się zakrzepica żył co nie świadczy o tym , że Ty się jej nabawiłaś po Tamoxifenie ( ja tak ) powinnaś zrobić badanie Dopplera żeby to wykluczyć , skierowanie możesz dostać od lekarza rodzinnego ,
pozdrawiam cieplutko .
_________________ Bije zegar godziny , my wtedy mówimy: '' Jak ten czas szybko mija '' - a to my mijamy .
Stanisław Jachowicz
W scyntygrafii kości uwidoczniono nieco wyższy wychwyt znacznika w obu stawach barkowych, biodrowych- jak w zmianach zwyrodnieniowych. Nieco wyższy wychwyt w szyjce prawej kości udowej ( stan po urazie?? złamaniu? meta , najmniej prawdopodobne z powodu niskiej intensywności wychwytu znacznika)
Obecne są scyntygraficzne cechy rozejścia spojenia łonowego.
R. Rozsianych zmian o typie meta do kości nie uwidoczniono. Do dalszej obserwacji/diagnostyki szyjka kości udowej prawej.
Z tym wynikiem udaj się do lekarza który Cię prowadzi po zab. operacyjnym, ja po zab. operac. chodzę na kontrolę do lek chemika A TY idź do tego co Ci zlecał scyntygrafię kości tylko to ma być lek z onkologii, a nie zwykły ortopeda, annas
Mój doktor zlecił mi dzis rtg tej kości udowej i wszystko jest ok .To dlaczego ta szyjka świeciła? Zapomniałam zapytać co to znaczy to rozejście spojenia łonowego, może to jest przyczyną tego, ze mnie ta miednica boli...
Ja po zab.oper i zagojeniu ran, poszłam na chemię i tam już zostałam, czyli chodzę na kontrolę tylko do niego i on już wypisuje mi hormony itp, z chirurgiem nie mam nic już wspólnego. Na bóle w kościach dostałam scyntyg kości, rtg nie jest miarodajne, tylko w większych zmianach itp. Może jak byś poszła na kontrolę do chemika to by Ci dał na scyntyg
Jeśli wynik scyntygrafii budzi wątpliwości to rtg ich nie rozwieje, tak?
To jakie badanie powinnam zrobić, żeby sprawdzić tą szyjkę prawej kości udowej?
Jeśli wynik scyntygrafii budzi wątpliwości to rtg ich nie rozwieje, tak?
To jakie badanie powinnam zrobić, żeby sprawdzić tą szyjkę prawej kości udowej?
Z informacji jakie zamieściłaś w postach wyżej wynika, że RTG był wystarczającym badaniem do zweryfikowania scyntygrafii i w związku z tym nie ma potrzeby wykonywania innych badań.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum