Mama odtransportowana do DOMU , sampoczucie kiepskie zarówno psychicznie jak i fizycznie. Za tydzień odwiedziny w szpitalu którego ma juz dość. A dziś dostała taką oto kartke na dowidzenia
Na pewno mama odczuje i brachyterapie, ale powinno to byc juz mniej uciazliwe. Nie wiem, ile kursow brachyterapii dostanie, 2,3? Dostaje sie je co tydzien. Wydaje mi sie, ze skutki uboczne sa mniejsze niz przy "normalnej" radioterapii, ale ja mialam brachy zaraz na poczatku leczenia, kiedy bylam jeszcze w dobrej formie ogolnej, wiec moze dlatego przeszlam to prawie bez skutkow ubocznych (zmeczenie zaraz po i lekkie problemy z pecherzem). Co nie jest przyjemne, to wprowadzanie i wyjmowanie tzw. aplikatora, chociaz w niektorych szpitalach robi sie to w krotkim znieczuleniu ogolnym.
(jeśli będziesz miała problem z tłumaczeniem, daj znać na PW)
musicie pamiętać, że dolegliwości po naświetlaniach mogą się pojawiać nawet do roku i później po zakończeniu terapii (późny odczyn popromienny). Trzeba cierpliwości
pomęczę Was jeszcze trochę pytaniami . Mama dostała w zaleceniach branie uroseptu , po przeczytaniu składu tego leku okazało się że zawiera wyciąg z rumianku , mama ma uczulenie na rumianek , wiec zapytuje drogich Pań czy jest coś innego , z innym składem substancji zawartości , ale żeby działanie było takie same jak uroseptu ? PTASZENIO dzięki za link (obkułam się wklepałam całą zawartość ) dziękuje . Alka28 Tobie również dziękuje BARDZO , brachyterapie będzie miała 4 , raz na tydzień jedna .
czy jest coś innego , z innym składem substancji zawartości , ale żeby działanie było takie same jak uroseptu ?
Wszelkie preparaty z żurawiną - też wspomagająco przy zakażeniach układu moczowego, trochę profilaktycznie, z tego co kojarzę żadne nie są z rumiankiem (Żuravit, Apo-Uro, DH Uro Forte, Olimp Żurawina, Urinal).
Ha , kochana żebym ja to wiedziała , takie dostała zalecenie na wypisie , wkleiłam go tu . zastanawia mnie czemu ten wypis taki krótki , nie ma w nim nic o morfologii , i innych wykonanych badaniach , kwi czy moczu , no i te nieszczęsne markery tez nic o nich nie napisali
[ Dodano: 2014-07-05, 11:28 ]
absenteeism , tak i ja dumałam o żurawinie , zamiast tego uroseptu (ale wolałam się upewnić) , herbatę żurawinową mam w domu wiec na śniadanie do kanapeczki już mamie zaserwowałam .
Można spróbować też z Urovitem w saszetkach, Urinal Intensiv - obydwa bez rumianku w składzie, można stosować nasiadówki z Tantum Rosa.
[ Dodano: 2014-07-05, 11:31 ]
A po uzupełniony wypis to bym się przeszła na Twoim miejscu. No, chyba że żadnych badań nie robili i dlatego nie ma wyników
[ Dodano: 2014-07-05, 11:33 ]
przejdę się bo ciekawa jestem choćby nawet morfologii co tydzień miała robiona . teraz jak jest w domu i będę jej robić tu chciałabym mieć porównanie czy jest lepiej , czy gorzej .
Witam , czy mógłby ktoś mi polecić jaką maść , na pieczenie intymne ? wychodząc ze szpitala dostała od lekarza poradę by stosować alantan , ale efektów nie ma . Piecze mocno , jest zaczerwieniona (przy sikaniu twierdzi że nic nie czuje) .
Moina,
może Clotrimazol? Dobrze byłoby pokazać się ginekologowi, może krem/maść nie wystarczy, a tabletki dopochwowe, z pewnością skuteczniejsze, są na receptę.
[ Dodano: 2014-07-07, 13:29 ]
Raz jeszcze polecam "nasiadówki" z Tantum Rosa - przemywanie tym preparatem też, ale dopiero jak minie najsilniejszy stan zapalny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum