Stan mojej Mamy z dnia na dzień się pogarsza. Jest już bardzo słabiutka. Większość czasu śpi, często z otwartymi oczami- czasem we śnie powie „mama” pewnie widzi swoją mame. Czasami się przebudzi, napije się, chce do toalety. Wracamy i opada z sił. Jest waleczna od samego początku. Był niedawno lekarz, bardzo ją bolało. Mówiła że całe ciało ją pali, nie chce by ktoś ją dotykał. Nie wierze w to wszystko to tak szybko się dzieje😢 Mam wsparcie w siostrach mojej mamy, nie jestem z tym wszystkim sama.
Tak, wiem o czym piszesz. Zmiany przychodzą nagle, sytuacja zmienia się gwałtownie, zbyt gwałtownie. Nie można się odnaleźć w takim przyspieszeniu i natężeniu dramatycznych wydarzeń.
Nie mam żadnej recepty, po prostu trzeba być.
Ty jesteś z Mamą a my staramy się być z Tobą.
Trzymaj się kochana. W tej chorobie wszystko się potrafi zmienić z dnia na dzień. Dobrze, że masz wsparcie a mama ma Ciebie i na pewno czuje się przy Tobie bezpieczniej.
Strasznie mi przykro, dużo sił Tobie życzę. Mama nie cierpi i to jedyne pocieszenie. Zdalas egzamin z bycia dobrym dzieckiem, pielęgnuj szczęśliwe i ważne wspomnienia~w nich Mama zawsze bedzie z Tobą. Trzymaj się.
Stan po gastrektomii.
Wątroba powiększona bez zmian ogniskowych.
Drogi żółciowe zewnatrz i wewnątrzwątrobowe znacznie poszerzone, PŻW do 16mm, prawy i lewy przewód wątrobowy po 13mm.
Pęcherzyk żółciowy niewidoczny.
W loży żołądka nieregularna tkanka o pozaciąganych zarysach 39x39mm poprzecznie, w jej obrębie niknie głowa i trzon trzustki, jest prawdopodobnie przyczyną cholestazy, po podaniu CM masa bez ewidentnego wzmocnienia- wznowa? Masywna blizna?
Śledziona jednorodna, powiększona.
Obie nerki prawidłowego kształtu i położenia.
Nadnercza bez ewidentnych zmian ogniskowych z cechami przerostu, szczególnie prawe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum