Asiu, pytasz jak by³o. By³o niesamowicie. W sumie tak bardzo nie odczu³am, ¿e jestem w szpitalu. Opieka cudowna, lekarze cudowni. Wszyscy u¶miechniêci. Jedzenie pyszne, ¶wie¿e, du¿o. Tylko co mi najbardziej przeszkadza³o, denerwowa³o to ten dren wystaj±cy z szyi, ci±gn±cy. Taka smycz tylko dlaczego ona musia³a siê zaczynaæ w mojej szyi.
Tak jak ju¿ pisa³am le¿a³am w sali 2 osobowej. Le¿a³am z dziewczyn± o 10 lat starsz±. Ta sala by³a przedostatnia po prawej stronie. W sumie to by³am chyba najm³odsz± pacjentk± na oddziale. W ostatni± noc przed operacj± dosta³am lek wyciszaj±cy. Nic nie pomóg³. Nerwy by³y silniejsze. Zasnê³am po 12 w nocy, a o 6 rano wsta³am tak mnie nosi³o. Rano k±piel i za³o¿enie seksownej szatki.
Pó¼niej g³upi ja¶ w kroplówce i odjazd przyjemny. By³am druga w kolejce do operacji wiêc nie musia³am tyle czekaæ. W przeddzieñ operacji spotkanie z anestozjologiem. Mnie usypia³a Pani anestozjolog. By³am naprawdê w pozytywnym szoku, ¿e taka m³odziutka, a taka m±dra g³owa. Szacun, k³aniam siê do stóp.
Ju¿ na mojej sali po jakim¶ tam przebudzeniu mia³am wielkie problemy z ¿o³±dkiem, Prawie ca³y dzieñ wymiotowa³am i bola³ mnie ¿o³±dek. Dziêki kochanym lekarzom i pielêgniarkom którzy mi pomogli w cierpieniu to wszystko przesz³o. W ¶rodê prawie ca³y dzieñ spa³am, czwartek te¿ by³ podobny chocia¿ wieczorem ju¿ szala³am po szpitalu. Trochê mam chrypkê i zmieniony g³os. Na wypisie mam napisane,¿e mam guza pêcherzykowego i podejrzenie nowotworu brodawkowatego
[ Dodano: 2013-06-01, 12:52 ]
Mia³am wk³uty najmniejszy wenflon / pomarañczowy / bo jestem chudzielec.
Mam wystaj±ce ko¶ci obojczykowe. Gdy Pani doktor rysowa³a na mojej szyi linie ciêæ mówi³a ale chudzielec.:lol: Szkoda, ¿e nie widzia³a mojej siostry która jest jeszcze chudsza.
[ Dodano: 2013-06-01, 13:32 ]
Zaraz po przyje¼dzie na sale pielêgniarka zmienia³a mi jak±¶ tam czê¶æ drenu bo zrobi³ siê skrzep i nie odsysa³o mi krwi z rany. Inaczej jakby tego nie zrobi³a by mi wszystko spuch³o i bym siê udusi³a.
[ Dodano: 2013-06-01, 13:58 ]
Asiu, pisa³a¶, ¿e Ty po przywiezieniu na salê wsta³a¶ dopiero po 3 - 4 godzinach. By³am lepsza od Ciebie, bo ja wsta³am gdzie¶ po 2 godzinach. Musia³am do ³azienki w wiadomej sprawie. Pielêgniarka przylecia³a i mówi, ¿e nie mo¿na jeszcze wstawaæ. Ale ja ju¿ by³am na nogach. Tylko spyta³a czy nie krêci mi siê w g³owie, a ja odpowiedzia³am " niee "
Potem zaprowadzi³a mnie pomalutku do ³azienki. Taka ze mnie twardzielka