Witaj karolinax.
Na jakiej podstawie zmieniono Ci klasyfikację TNM? Przecież miałaś już określony stopień zaawansowania po pierwszej operacji (na podstawie badania patomorfologicznego), a teraz po jodzie ktoś stwierdził, że guz był większy? Pytam z ciekawości, bo chyba nie do końca zrozumiałem istotę klasyfikacji TNM. Bardzo proszę, jak byś mogła przy nastepnej konsultacji zapytać lekarza dlaczego został zmieniony Twój stopień zaawansowania (na jakiej podstawie) i podzielić się tą informacją to byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam serdecznie.
Pablo, oczywiście zapytam lekarza przy najbliższym spotkaniu. W sumie to ja też nie wiem dlaczego mam zmieniony stopień zaawansowania.
[ Dodano: 2013-09-04, 11:18 ]
Justynko, już podaje dawkę jodu leczniczego którą dostałam tylko muszę zajrzeć w papiery. Podano 131I o aktywności 3,7 GBq.
_________________ Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Jostein Gaarder
Tak po drugiej operacji. Też dużo rzeczy nie łapię, te wszystkie procedury. Dla lekarzy to codzienność więc wszystko wiedzą ale taki pacjent porusza się w tym wszystkim jak we mgle.
_________________ Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Jostein Gaarder
to tym bardziej nie rozumiem. Drugą operację miałaś w lipcu, jod diagnostyczny dostałaś po 2 miesiącach a później jeszcze leczniczy, a dziś jest dopiero 4 wrzesień, więc jak Ty to zrobiłaś?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum