Pytanie do tych osób co mieli jodowanie w CO w Warszawie. Słyszałam, że przed odstawieniem Euthyroxu itp. trzeba oznaczyć poziom TSH, czy to prawda ? Jeżeli pacjent tego nie zrobi czy będzie miał przesunięte leczenie radjojodem ?
_________________ Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Jostein Gaarder
Będę musiała o tym porozmawiać z lekarzem endokrynologiem. Tylko co teraz będzie atakować, bo jak tarczyca jest to atakuje właśnie ją. Jak tarczycy nie ma to co te przeciwciała robią ?
_________________ Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Jostein Gaarder
mi też się tak właśnie wydawało, ale lekarz wytłumaczył mi, że przeciwciała są w organizmie. A tarczycy nigdy też nie usuną w całości, jakieś fragmenty pozostają. A Ty masz już usuniętą całą tarczycę?
2013-05-31, 13:41
Dzień dobry. Właśnie przed chwila wróciłam ze szpitala. Mam wycięty jeden płat z guzami.
Cytat:
2013-06-04, 20:26
Teraz czekam na wynik hist. patu. Jak wyjdzie, że to rak za miesiąc operacja i wycięcie drugiego płata. Jak wyjdzie, że to łagodne prawdopodobnie koniec leczenia u onkologa.
Cytat:
Dodano: 2013-06-17, 20:29 ]
Mam pytanie. Czytałam, że drugą operację tarczycy robi się w granicach 5 - 7 dniu po pierwsze albo 2 - 3 miesiące po niej.
Wnioskuję, że nie.
_________________ „Żółw musi być aż tak twardy, bo jest aż tak miękki”. St.J.Lec
Lider czerwonej kreski./Kuba Wojewódzki (tego forum).
Tak doczekałam się kolejnej operacji. Drugi płat czysty i węzły też. Wycieli mi 11 węzłów chłonnych centralnych. Również się doczekałam leczenia jodem. Po odstawieniu Euthyroxu moje TSH skoczyło do poziomu prawie 228. Scyntygrafie za mną. Ale scyntygrafia poterapeutyczna wyszła tak sobie. Poza gromadzeniem się jodu w szyi wyszło coś nie tak w nadgarstkach obydwu rąk. Pani doktor mnie zapewniała, że to na pewno nie przerzuty. Z tej właśnie przyczyny mam przyspieszoną kontrolę w poradni endokrynologicznej w Centrum Onkologii. Zapomniałam dodać, że w scyntygrafii całego ciała po jodzie diagnostycznym oprócz gromadzenia się jodu w szyi reszta ciała była czysta.
[ Dodano: 2013-09-03, 14:23 ]
Zapomniałam dodać po jodzie leczniczym został mi zmieniony stopień zaawansowania raka. Teraz mam pT2N0.
Jostein Gaarder
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum